Hawk was als piloot samen met MMS (Mobile Missile System) onderdeel van de originele reeks G.I. Joe speelgoed en verkrijgbaar vanaf 1982. Hawk zou verkrijgbaar zijn met dikke en dunne duimen, en tot 1984 in de winkelschappen liggen.

In 1983 werd MMS opnieuw uitgebracht met de swivel-arm versie van Hawk. Deze versie van Hawk heeft een slanker middel en heeft een stempel van de jaren 82-83.

Van Hawk bestaan tot 1994 zeven versies. Naast versies 1 en 1.5 zijn dit Hawk versie 2 (1986), General Hawk (1991), General Hawk van de Talking Battle Commanders (1992), General Hawk versie 3 (1993) en General Hawk van de Star Brigade (1993).

Hawk deelt, al dan niet in andere kleuren, lichaamsdelen van de andere figuren uit 1982. Zijn hoofd vond zijn weg naar Flash, Short-Fuze en Steeler. Zijn armen deelt hij met Grunt (ook 'Tan' Grunt), Snake Eyes, Short-Fuze, Stalker en Zap. Hawk's bovenlichaam wordt gedeeld met Breaker, Grunt (ook 'Tan' Grunt), Snake Eyes en Stalker. Hawk's benen zien we ook bij Breaker, Clutch (ook 'Tan' Clutch), Grunt (ook 'Tan' Grunt), Rock 'N Roll, Short-Fuze, Stalker, Steeler en Zap. Het middel van Hawk werd gedeeld met twaalf van de vijftien eerste actiefiguren.

Een eigenschap van Hawk is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Hawk en MMS zijn nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven.

Multimedia