Breaker was deel van de originele reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1982. Net als de andere actiefiguren uit het eerste jaar had hij zogenaamde straight arms, armen die slechts van boven naar beneden konden bewegen. Er bestaat een variant waarbij Breaker dikkere duimen heeft.

Vanaf 1983 was Breaker wederom te koop met volledig beweegbare armen (swivel arms), een heruitgave die bekend staat als Breaker versie 1.5. Die versie heeft ook een slanker middel, en zijn rugzak heeft een andere bevestigingspin. Versie 1.5 heeft een stempel van de jaren 82-83.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 twee versies van Breaker.

Hij deelt, al dan niet in andere kleuren, lichaamsdelen van de andere figuren uit 1982. Zijn hoofd en zijn armen vonden ook hun weg naar Clutch en Rock 'N Roll. Breaker's bovenlichaam werd gedeeld met Grunt (ook 'Tan' Grunt), Hawk, Snake Eyes en Stalker. Breaker's middel werd gedeeld met twaalf van de vijftien eerste actiefiguren. Zijn benen vind je ook bij Clutch (ook 'Tan' Clutch), Grunt (ook 'Tan' Grunt), Hawk, Rock 'N Roll, Short-Fuze, Stalker, Steeler en Zap.

Een eigenschap van Breaker is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Versie 1 en 1.5 van Breaker zijn nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was Breaker 1.5 deel van het Europese Action Force van Palitoy.

Multimedia