Rock 'N Roll was deel van de originele reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1982. Net als de andere actiefiguren uit het eerste jaar had hij zogenaamde straight arms, armen die slechts van boven naar beneden konden bewegen. Er bestaat een variant waarbij Rock 'N Roll dikkere duimen heeft.

Vanaf 1983 was Rock 'N Roll wederom te koop met volledig beweegbare armen (swivel arms), een heruitgave die bekend staat als Rock 'N Roll versie 1.5. Die versie heeft ook een slanker middel en een stempel van de jaren 82-83.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 vijf versies van Rock 'N Roll, naast versies 1 en 1.5 zijn dit Rock & Roll versie 2 (1989), Rock 'N Roll versie 3 (1991) en Rock 'N Roll versie 4 (Star Brigade, 1993).

Rock 'N Roll deelt, al dan niet in andere kleuren, lichaamsdelen van de andere figuren uit 1982. Zijn hoofd en zijn armen vonden ook hun weg naar Clutch en Breaker. Rock 'N Roll's middel werd gedeeld met twaalf van de vijftien eerste actiefiguren. Zijn benen vind je ook bij Breaker, Clutch (ook 'Tan' Clutch), Grunt (ook 'Tan' Grunt), Hawk, Short-Fuze, Stalker, Steeler en Zap.

Een eigenschap van Rock 'N Roll is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Versie 1 en 1.5 van Rock 'N Roll zijn nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was Rock 'N Roll versie 1.5 zonder accessoires als piloot ('Ton-Up') van Wolverine deel van het Europese Action Force van Palitoy.

Het dossier is bijgedragen door Phil Sheehan.

Multimedia