Het thema G.I. Joe vond zijn weg naar videospellen van de eerste uitgave G.I. Joe: Cobra Strike tot de meest recente in de vorm van G.I. Joe: Operation Blackout.

In 1983 verscheen het eerste gelicentieerde videospel G.I. Joe: Cobra Strike van uitgever Parker Brothers voor het platform Atari 2600. Het spel biedt de mogelijkheid om te spelen met één speler, twee spelers, of twee spelers die zichzelf bevechten. Er bestaat van dit spel ook een versie voor het Verenigd Koninkrijk met de naam Action Man: Action Force.

Twee jaar later bracht Epyx G.I. Joe: A Real American Hero, het tweede videospel op de markt, ditmaal voor de platforms Apple II en Commodore 64, met de mogelijkheid om te spelen met één of twee spelers.

Gelijktijdig met de lancering van het officiële G.I. Joe speelgoed in Europa in 1987 verscheen van de hand van Virgin Games het videospel Action Force: International Heroes. Het spel was beschikbaar voor ZX Spectrum, Commodore 64, en op een later moment ook voor de Amstrad CPC. Het is de ZX Spectrum versie die enigszins verschilt van de versies voor de andere twee platforms. Er zou een jaar later een vervolg komen, ook van Virgin Games, met de titel Action Force II: International Heroes, ditmaal uitsluitend voor de ZX Spectrum.

Voorbeelden van verschillende videogames die rond het thema G.I. Joe zijn uitgebracht

Pas in de jaren '90 zouden weer gelicentieerde videospellen op de markt komen, in de vorm van twee spellen voor de Nintendo Entertainment System. Het eerste spel, G.I. Joe uit 1991, is van de hand van Taxan. Het tweede spel, G.I. Joe: The Atlantis Factor, werd uitgegeven in 1992 en is geproduceerd door Capcom. Nog iets geavanceerder is het spel G.I. Joe van Konami uit 1992 dat speciaal gemaakt door werd voor videoarcades. De speler krijgt de keuze om te vechten met vier G.I. Joe agenten: Duke, Snake Eyes, Scarlett en Roadblock, en het spel biedt de mogelijkheid om gelijktijdig met vier personen gespeeld te worden.

Voorbeelden van screenshots uit het eerste Nintendo Entertainment System videospel

Het zou tot ver in het nieuwe millennium duren voor er weer een nieuw gelicentieerd spel zou verschijnen. In 2009 werd direct na de gelijknamige live action speelfilm het Electronic Arts spel G.I. Joe: The Rise of Cobra voor vrijwel alle spelconsoles uitgebracht. De versies voor Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PlayStation 2 en PSP zijn identiek, terwijl de versies voor DS en mobiele telefoon duidelijk verschillen. Nog later verschenen voor PC en Android achtereenvolgens de videospellen G.I. Joe: The Rise of Cobra - Basic Training (2009), G.I. Joe: Battleground (2013), G.I. Joe Strike (2015) en G.I. Joe: War on Cobra (2020).

Het meest recente gelicentieerde videospel, van de hand van IguanaBee en Fair Play Labs, is G.I. Joe: Operation Blackout uit 2020, verkrijgbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en Microsoft Windows. Het boek van videogames lijkt hiermee echter allesbehalve gesloten.