De 4-inch speelgoedlijn Sgt. Savage and his Screaming Eagles van Hasbro werd uitgebracht in 1995 als aanvulling op de in 1994 beëindigde vintage reeks van G.I. Joe, A Real American Hero. In de Sgt. Savage reeks volgen we de gelijknamige held uit de Tweede Wereldoorlog en zijn teamleden tegen General Blitz en zijn I.R.O.N. Army.

Een pilotaflevering van de serie werd gemaakt door Sunbow en Graz Entertainment, maar werd nooit op televisie uitgezonden. Wel zou de aflevering op VHS verkocht worden met het actiefiguur van Sgt. Savage. Hoewel Sgt. Savage and his Screaming Eagles geen lang leven beschoren was, zou de hoofdpersoon terugkeren in de reeks G.I. Joe Extreme.

Master Sergeant Robert Steven Savage voert in 1944 een groep soldaten aan in Berlijn, tot hij verraden wordt door Krieger, een van zijn legermaten die in werkelijkheid ook het Naziregime dient. Savage's complete team vindt de dood en zelf wordt hij onderworpen aan genetische experimenten. Na te zijn ingevroren en verborgen in een geheime bunker wordt Savage vijftig jaar later teruggevonden en ontdooid door het G.I. Joe team. Dankzij de experimenten van Krieger beschikt Savage nu over bovenmenselijke krachten, al zijn deze erg instabiel.

General Hawk geeft Savage de taak om zich te ontfermen over getalenteerde maar ongedisciplineerde sergeanten die zichzelf al snel de naam 'The Screaming Eagles' aanmeten. Krieger, nu actief als de meedogenloze leider van de terroristische organisatie I.R.O.N. Army, leidt de aanval in tegen een ruimteplatform en steelt een NASA-raket met satelliet die hem de controle geeft over de computers van de wereld. Savage en zijn Screaming Eagles zetten alles op alles om Krieger te stoppen.