Run for cover! - Komende G.I. Joe comic covers

Dat ik liefhebber ben van comics bleek volgens mij al uit de artikelen John Royle art voor de comic G.I. Joe R.A.H. en Hot Sauce, cameo figuur van Robert Atkins. En het visuele geweld wordt er niet minder op. Netho Diaz deelde vandaag een Cover die hij heeft getekend en voor de lol is ingekleurd door Jesse Heagy (Het origineel was ingekleurd door Tom B Long). Wederom om je vingers bij af te likken!

Lees meer »

A love story - G.I. Joe fotografie maand

Wie zowel de cartoon als de comics van G.I. Joe heeft gevolgd weet dat er 2 verschillende romantische verhaallijnen omtrent Scarlett zijn. In de ene versie (cartoon) gaat de romance tussen haar en Duke, terwijl in de andere (comics) Snake Eyes de gelukkige is. De meningen hieromtrent zijn verdeeld, zoals met zo veel...

Lees meer »

1, 2, 3, perfect shot! - G.I. Joe fotografie maand

Tijdens de G.I. Joe fotografie maand gaat het uiteindelijk om de foto's. Daar kun je lang en breed over blijven praten, maar soms is het ook gewoon even lekker om je te vergapen aan de resultaten van deze fotografie. En iedere foto is anders, iedere fotograaf is anders en iedereen die het bekijkt ziet het weer anders. Maar over de volgende 3 foto's ben ik het unaniem eens met mezelf. 😉 Dit zijn gewoon toppers! 👌🏽

Lees meer »

Hot Sauce, cameo figuur van Robert Atkins

Hot Sauce is geen officieel G.I. Joe figuur, maar de voor mij legendarisch comic artiest Robert Atkins bedacht deze fictieve persoon en verwerkte hem in het verleden al heimelijk in de achtergrond van diverse G.I. Joe comics. Nu hij recent zijn officiële debuut maakte in A.R.A.H #271 vroeg iedereen zich af wie dit nu eigenlijk was...

Lees meer »

Fotografie tutorials van Jared Middleton - G.I. Joe fotografie maand

In de G.I. Joe fotografie maand richten we ons natuurlijk op onze favoriete actiehelden. Maar als we de tricks of the trade willen leren is het natuurlijk nooit verkeerd om buiten onze grenzen te kijken. Dit deed ik en daarom kwam ik terecht bij Jared Middleton, ook bekend onder de naam Sir Dork 730, die op YouTube een kanaal vol met zinnige tutorials runt. Het is zeer zinvol om zijn kaneel eens dieper door te spitten om te kijken wat hiervan te leren valt.

Lees meer »

1990 Benelux folder fotoanalyse - G.I. Joe fotografie maand

In de maand van de G.I. Joe fotografie gaan we verder met 2 video's van Paul en Ian die samen een grondige analyse loslaten op de reclame folder voor de Benelux uit 1990, SOS Cobra Gevaar. Dit was niet zo maar een folder. Dit was een boekje met foto's van geweldig mooie diorama's om de figuren en voertuigen, die dat jaar te koop waren, aan de kinderen te presenteren. Zelfs de teksten waren amusant om te lezen. Voor menig kind uit de lage landen papierwerk om avond na avond versleten te kijken, zo mooi.

Lees meer »

Comic G.I. Joe #6 (2020)

Redelijk recent is deel 6 uitgekomen van de comic G.I. Joe uit 2020. Dit is een aparte reeks van de doorlopende A Real American Hero reeks, en zeker ook het lezen waard!

Lees meer »

Mate Mylar - G.I. Joe fotografie om van te smullen!

Mate Mylar is een liefhebber van het G.I. Joe speelgoed. Daarnaast speelt hij graag met de camera. Dit levert geregeld uitermate mooie beelden op. De resultaten van deze hobby kun je bekijken op zijn Twitter feed. Nu heeft hij recent 2 van de nieuwe 6 inch figuren aangeschaft, Duke en Scarlett. Het resultaat van de fotoshoot vind ik echt verbluffend! 

Lees meer »

Talking Joe Comics Podcast 78

Op Twitter liet Talking Joe Comics weten dat er weer een nieuwe podcast is verschenen. Hierin wordt gesproken over koetjes en kalfjes, de comics A Real American Hero #197 en #198 en niet te vergeten... speelgoed!

Lees meer »

Comics: G.I. Joe A.R.A.H. #271 en #272

Op ons geweldige forum verscheen recent het bericht van "benniejoe" dat hij eindelijk weer eens een papieren comic van G.I. Joe had ontvangen sinds de start van de huidige Coronacrisis. "Eindelijk weer een issue uit de usa. Corona legde de boel plat. Gave cover met heel wat karakters die niet zo vaak in de spotlight staan." Dit ging om issue #271, Het is deel 6 uit een reeks van 10 met de ondertitel "Snake Hunt". Inmiddels is issue #272, deel 7 van 10, ook verschenen en beide issues worden uitvoerig besproken in de podcast "Comics Burst"van het YouTube kanaal The Full Force. Let op, het zit boordevol met spoilers, dus wees gewaarschuwd!

Lees meer »

G.I. Joe fotografie maand

Het is vandaag 1 juli en dat brengt met zich mee de start van de G.I. Joe fotografie maand. De reden hiervoor is dat ik op zoek ben naar nieuws en ander toffe content voor het magazine van deze website. En G.I. Joe fotografie is toffe content, zo blijkt. Want eerlijk gezegd heb ik me nooit echt verdiept in dit onderwerp. Ik zag hier en daar wel eens wat voorbij komen en vond het koel, maar meer aandacht dan dat had ik er niet eerder aan gegeven. Tot ik van de week tegen een foto van Mate Mylar aanliep welke ik echt geweldig vond. Het thema, de setting, de uitvoering, prachtig. Dus besteedde ik daar een bericht aan:

Lees meer »

Rust in vrede Hector Garrido

Hector Garrido is 19 april jongstleden op vredige wijze op 92-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Garrido was de de kunstenaar die het artwork van de klassieke G.I. Joe: A Real American Hero actiefiguurverpakkingen schilderde. Zijn werk is van grote betekenis voor mij persoonlijk geweest, ik droomde altijd weg bij de verpakkingen. Één grote tekening op de voorkant van de verpakkingen en een berg aan kleine plaatjes op de achterkant. Legendarisch gewoon... Check de bovenstaande linkjes voor meer informatie over deze geweldige artiest en zijn overlijden of droom weg in het archief op zijn Flickr pagina.

Lees meer »

Er is inmiddels zoveel moois verschenen aan artwork rond het thema G.I. Joe, dat we het een goed idee vonden om een speciale blog te openen, geheel gewijd aan de prachtige kunstwerken van diverse artiesten. Deze blog staat, net als het magazine, onder redactie van Rob Arts!