Home » Animatie » Afleveringengids DIC

Na twee succesvolle seizoenen en een avondvullende animatiefilm onder Sunbow/Marvel, was Hasbro op zoek naar een goedkopere maatschappij om de nieuwe jaargangen speelgoed in animatie te vatten. Het aanbod van DIC was billijk, en de rest is zoals we noemen 'geschiedenis'. DIC produceerde eerst de miniserie Operation Dragonfire, waarna twee seizoenen zouden volgen. De DIC seizoenen zijn niet onverdeeld populair onder fans. Op vrijwel alle onderdelen scoren de tekenfilms van Sunbow hoger. Van alle afleveringen van de DIC nalatenschap zijn hieronder beknopte samenvattingen te lezen.

In deze vijfdelige miniserie volgen we Cobra's plannen om het krachtige en mysterieuze Dragonfire te vinden. Baroness stelt alles in het werk om Serpentor te vervangen en Cobra Commandant van zijn gemuteerde slangenvorm te verlossen.

Rating: 2.8461538461538 sterren
13 stemmen

Ambush en Pathfinder, niet de grootste vrienden, zijn de aangewezen personen om Cobra's nieuwe plan te voorkomen. De Cobra's vragen 50 miljard dollar van de Verenigde Naties. Als het geld niet toegekend wordt, verandert een gas alle mensen op aarde in zombies.

Rating: 2.5 sterren
12 stemmen

Op een missie in Egypte denkt Night Creeper Leader dat hij de reïncarnatie is van een eeuwenoude farao. Hij ontvoert Lady Jaye als zijn koningin!

Rating: 2.6363636363636 sterren
11 stemmen

Metal-Head krijgt een bezoekje van zijn oma, die veronderstelt dat Cobra alleen maar een beveiligingsorganisatie is waarvan haar kleinzoon de directeur is. Zonder dat ze het doorheeft helpt ze de Cobra's.

Rating: 2.25 sterren
12 stemmen

Terwijl General Hawk en de Joes verlof vieren op een slapend vulkanisch eiland, valt Cobra aan. Hun doel is de enorme kracht van de vulkaan voor een nieuw wapen. Is Hawk in staat om de Cobra's te verslaan?

Rating: 3 sterren
9 stemmen

Cobra doet er alles aan om de toch al beschadigde ozonlaag te vernietigen, zodat ze helemaal binnen zullen lopen op de verkoop van zonnebrandcrème.

Rating: 3.1 sterren
10 stemmen

Sergeant Slaughter wordt ontvoerd door de Cobra's, die de Joes uitdagen tot een football wedstrijd!

Rating: 2.375 sterren
8 stemmen

De Joes en de Oktober Guard werken samen op een ruimtesatelliet die Cobra in handen wil krijgen.

Rating: 2.8888888888889 sterren
9 stemmen

De Joes worden in hun hemd gezet door een mysterieuze superheld die luistert naar de naam Serpent-man. Het doel van de Cobra's: het Witte Huis overnemen!

Rating: 2.75 sterren
8 stemmen

Big Ben valt voor de charmes van een Cobra agent, terwijl de regering kritisch is over de enorme uitgaven van het G.I. Joe-team.

Rating: 3.375 sterren
8 stemmen

Low-Light en Scoop ontdekken Destro's plannen om de dode, oude voorouders van de Night Creepers weer tot leven te wekken.

Rating: 3.375 sterren
8 stemmen

Om een wapen te stelen dat is opgeborgen in het G.I. Joe hoofdkwartier, besluit Cobra Commander een beroemde komediant te ontvoeren, en in zijn plaats op te treden.

Rating: 2.625 sterren
8 stemmen

Ambush vertelt over de enige persoon die hem ooit wist te vinden: een vlam uit zijn verleden, die nu actief is bij de Range-Vipers van Cobra.

Rating: 2.7777777777778 sterren
9 stemmen

Iemand uit het Joe team lekt gevoelige informatie. Het is aan Pathfinder, Ambush en Topside om undercover te gaan als nieuwe Cobra leden, om uit te vinden wie de verrader is.

Rating: 3.1111111111111 sterren
9 stemmen

Cobra wordt eindelijk gearresteerd en gevangengenomen. Of lijkt dat maar zo? Cobra heeft de Joes aardig misleidt. Kan Captain Grid-Iron de situatie nog redden?

Rating: 2.25 sterren
8 stemmen

Duke wordt gevangengenomen door de Mind Mangler om de ware locatie van de Joe basis te vinden. Is de Sky Patrol zijn redding?

Rating: 3.1111111111111 sterren
9 stemmen

Super Computer BIOK besluit de Joes aan te vallen met hun eigen wapens. Is de Sky Patrol wederom in staat tot hun redding?

Rating: 2.875 sterren
8 stemmen

Als Pathfinder er in slaagt om Cobra Commander gevangen te nemen, moeten beide heren een gevaarlijke jungle doorkruisen.

Rating: 3.1 sterren
10 stemmen

Als informatie wordt gelekt, moet Mercer de Joes ervan overtuigen dat hij geen verrader is. Ondertussen herbouwt Cobra Overkill tot een sterkere robot.

Rating: 3.25 sterren
8 stemmen

Tijdens de ceremoniële opening van de Channel Tunnel, ontvoert Cobra de koningin van Engeland. Het doel: de kroonjuwelen, en Cobra Commandant die persoonlijk de troon zal betreden als Engeland's nieuwe koning!

Rating: 3.5555555555556 sterren
9 stemmen

Snake Eyes en Storm Shadow vechten tegen de klok om een magisch zwaard te vinden, en beter nog: Cobra ervan te weerhouden om het zwaard in handen te krijgen.

Rating: 3.75 sterren
8 stemmen

Grunt ontdekt de legendarische Lost City of Gold. Zullen de Cobra's dat spoedig ook doen?

Rating: 3 sterren
9 stemmen

Cobra Commander wil de perfecte soldaat! Is Mercer de aangewezen persoon om dit plan te stoppen?

Rating: 3 sterren
7 stemmen

Cobra vervaardigt een sonische aanval die steden kan platleggen. Rock 'N Roll en Snake Eyes komen om de stad te beschermen tegen Cobra's aanvallen.

Rating: 2.5714285714286 sterren
7 stemmen

Cobra valt een chemische fabriek aan en zorgt voor een milieuramp. Cesspool, een wetenschapper die tijdens de aanval mismaakt werd, heeft de Joes en Cobra's op hun knieën.

Rating: 3.125 sterren
8 stemmen

G.I. Joe ontdekt een oude stad onder water.

Rating: 2.5 sterren
8 stemmen

Headman heeft de stad in zijn greep met drugs, en zelfs Falcon kan de drugs niet weerstaan. De Joes en Cobra's werken samen om Headman te stoppen, en Falcon te redden.

Rating: 2 sterren
6 stemmen

Cesspool heeft een nieuw plan om de mensheid aan zijn voeten te brengen: een manier om gigantische insecten te kweken. Ozone wordt gevangen genomen, en verandert in een enorm insect.

Rating: 2.8 sterren
5 stemmen

Een robot die sprekend lijkt op General Hawk infiltreert het Joe team. Hun enige hoop is een jonge scholier!

Rating: 3.5555555555556 sterren
9 stemmen

Als Cobra Commander gevangen wordt genomen, en weer wordt vrijgelaten door Storm Shadow, denken de Joes dat hij een verrader is.

Rating: 3.625 sterren
8 stemmen

Twee jonge computergenieën krijgen zomaar de controle over het hele arsenaal van Cobra! Ze denken dat het maar een computerspelletje is, maar de gevolgen zijn groot.

Rating: 3.375 sterren
8 stemmen

Cobra koopt een pretpark. Of lijkt dat maar zo?

Rating: 2.625 sterren
8 stemmen

Een schoolreünie lonkt voor Captain Grid-Iron en Metal-Head.

Rating: 2.5714285714286 sterren
7 stemmen

Een aflevering die terugblikt op de voorgaande afleveringen van de twee DIC seizoenen.

Rating: 2 sterren
9 stemmen

Een aflevering die terugblikt op de avonturen die Metal-Head beleefde in de twee DIC seizoenen.

Rating: 1.6666666666667 ster
9 stemmen