Home » Strips

De oorsprong van G.I. Joe in strips in de Verenigde Staten gaat terug tot begin jaren '40, maar de helden zoals wij ze kennen, zijn sinds 1982 gemeengoed onder stripliefhebbers. De eerste reeks onder leiding van Marvel Comics werd met 155 uitgaven met recht een van de langstlopende stripreeksen gebaseerd op een speelgoedlijn. Het grote succes smeekte om een vervolgserie, en die kwam er ook in de vorm van de Special Missions, die 28 uitgaven zou tellen.

Larry Hama was verantwoordelijk voor de scenario's van bijna alle Marvel-uitgaven, terwijl het tekenwerk voornamelijk verzorgd werd door artiesten als Herb Trimpe, Marshall Rogers en Rod Whigham. Sinds 1982 zou het thema G.I. Joe: A Real American Hero naast Marvel ook door Devil's Due Productions (2001-2008) en IDW Publishing (sinds 2008) in stripvorm worden gegoten.

Het succes van de stripserie in de Verenigde Staten zorgde ervoor dat ook in andere landen vertaalde uitgaven verschenen, zoals in Nederland en België, waar de Special Missions werden omgedoopt tot Speciale Opdrachten. Het team van Internationale Helden gaat zich inzetten om van alle Amerikaanse en internationale stripseries de covers en aanvullende informatie te plaatsen. Van de Nederlandstalige reeksen tonen we de volledige scans van de strips. We wensen je veel bladerplezier!