Legends of the Hidden Force is een speelgoedlijn van 3.75 inch o-ring figuren die via een Kickstarter project, welke 26 maart 2022 van start ging, realiteit zou kunnen worden. Er werden vier series aangeboden waarbij iedere serie bestond uit zes losse figuren, een 3-pack army-builders, de 6 figuren als 6-pack en een accessoirespakket.

Een los figuur kost 22,- US Dollar, de serie van 6 figuren $ 120,-. Het 3-pack kost $ 60,- en $ 22,- voor de accessoires. Er zijn nog veel meer combinaties verkrijgbaar tot zelfs all-in voor alle 4 de complete series, voor $ 780,- Afhankelijk van het aantal deelnemers en wat zij bestellen wordt een van te voren bepaald financieel doel wel of niet gehaald. Pas wanneer het doel behaald wordt, zal het figuur of item in productie worden genomen.

Dit Kickstarter project is een samenwerking van Whiskey Jack Toys (FB - IG) en Chadmatted. (FB - IG). Artwork van Scott West via Weststudio3. Digitale sculpting door Guilherme en Bruno van Convinus Creations.

Legends of the Hidden Force (WP) is ook op Instagram te vinden, en hier en hier op Facebook.

Heroes & Villains Artwork: Scott West van Weststudio3

Je kunt natuurlijk direct doorgaan naar Serie 1, 2, 3 of 4, maar deze figuren kunnen natuurlijk niet zonder context. Bij ieder figuur vind je een bio, waar veel over de karakters te lezen is. Je kunt ook verder lezen over de wereld Horai en de 3 Clans die daar leven en lees over de wapens en het sculpting proces.

Ik ben bezig alles in het Nederlands te vertalen, om het voor ons publiek toegankelijker te maken. Legends of the Hidden Force werd voor het eerst aangekondigd in mei 2022, maar een teaser van 4 afbeeldingen met generieke ninajs, was al eerder te zien, en deze vind je hieronder.