Rock 'N Roll was deel van de tweede reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1983. Rock 'N Roll, hier bekend als versie 1.5, is feitelijk een heruitgave van de eerste versie uit 1982. Die versie heeft in tegenstelling tot versie 1.5 nog beperkt beweegbare armen (straight arms) terwijl Rock 'N Roll versie 1.5 volledig beweegbare armen heeft (swivel arms). Ook heeft versie 1.5 een slanker middel en een stempel van de jaren 82-83, en zou tot 1985 in de winkelschappen liggen.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 vijf versies van Rock 'N Roll, naast versies 1 en 1.5 zijn dit Rock & Roll versie 2 (1989), Rock 'N Roll versie 3 (1991) en Rock 'N Roll versie 4 (Star Brigade, 1993).

In 1986 en 1987 zou Rock 'N Roll samen met negen andere actiefiguren deel uitmaken van de mail-in Original Adventure Team.

Rock 'N Roll deelt, al dan niet in andere kleuren, lichaamsdelen van de andere figuren. Zijn hoofd en zijn armen vonden ook hun weg naar Clutch en Breaker. Rock 'N Roll's middel werd gedeeld met twaalf van de vijftien eerste actiefiguren. Zijn benen vind je ook bij Breaker, Clutch (ook 'Tan' Clutch), Grunt (ook 'Tan' Grunt), Hawk, Short-Fuze, Stalker, Steeler en Zap.

Een eigenschap van Rock 'N Roll is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Versie 1 en 1.5 van Rock 'N Roll zijn nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was Rock 'N Roll versie 1.5 zonder accessoires als piloot (Ton-Up) van Wolverine deel van het Europese Action Force van Palitoy.

Multimedia