Hawk was als piloot samen met MMS (Mobile Missile System) deel van de tweede Amerikaanse reeks G.I. Joe speelgoed. Het betreft hier een heruitgave van de MMS uit 1982, ze zouden verkrijgbaar zijn vanaf 1983 en tot 1984 in de winkelschappen liggen. Deze versie van Hawk is identiek aan de versie uit 1982, met uitzondering van de nieuwe swivel-arms en het feit dat deze versie van Hawk een slanker middel en een stempel van de jaren 82-83 heeft. Hawk zou zelfstandig verkrijgbaar zijn als mail-in.

Van Hawk bestaan tot 1994 zeven versies. Naast versies 1 en 1.5 zijn dit Hawk versie 2 (1986), General Hawk (1991), General Hawk van de Talking Battle Commanders (1992), General Hawk versie 3 (1993) en General Hawk van de Star Brigade (1993).

Hawk deelt, al dan niet in andere kleuren, lichaamsdelen van de andere figuren uit 1982. Zijn hoofd vond zijn weg naar Flash, Short-Fuze en Steeler. Zijn armen deelt hij met Grunt (ook 'Tan' Grunt), Snake Eyes, Short-Fuze, Stalker en Zap. Hawk's bovenlichaam wordt gedeeld met Breaker, Grunt (ook 'Tan' Grunt), Snake Eyes en Stalker. Hawk's benen zien we ook bij Breaker, Clutch (ook 'Tan' Clutch), Grunt (ook 'Tan' Grunt), Rock 'N Roll, Short-Fuze, Stalker, Steeler en Zap. Het middel van Hawk werd gedeeld met twaalf van de vijftien eerste actiefiguren.

Een eigenschap van Hawk is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Hawk en MMS zijn nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven.

Multimedia