Flash was deel van de originele reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1982. Net als de andere actiefiguren uit het eerste jaar had hij zogenaamde straight arms, armen die slechts van boven naar beneden konden bewegen. Er bestaat een variant waarbij Flash dikkere duimen heeft.

Vanaf 1983 was Flash wederom te koop met volledig beweegbare armen (swivel arms), een heruitgave die bekend staat als Flash versie 1.5. Die versie heeft ook een slanker middel, en zijn rugzak heeft een andere bevestigingspin. Versie 1.5 heeft een stempel van de jaren 82-83.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 twee versies van Flash.

Flash deelt, al dan niet in andere kleuren, lichaamsdelen van de andere figuren uit 1982. Zijn hoofd vond zijn weg naar Hawk, Short-Fuze en Steeler. Flash's armen, bovenlichaam en benen worden gedeeld met Grand Slam (ook de versie uit 1983). Voorts wordt Flash's middel gedeeld met twaalf van de vijftien eerste actiefiguren.

Een eigenschap van Flash is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Flash is nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was Flash versie 1.5 deel van het Europese Action Force van Palitoy.

Het dossier is bijgedragen door Phil Sheehan.

Multimedia