Flash was deel van de tweede reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1983. Flash, hier bekend als versie 1.5, is feitelijk een heruitgave van de eerste versie uit 1982. Die versie heeft in tegenstelling tot versie 1.5 nog beperkt beweegbare armen (straight arms) terwijl Flash versie 1.5 volledig beweegbare armen heeft (swivel arms). Ook heeft versie 1.5 een slanker middel en een rugzak met een andere bevestigingspin. Versie 1.5 heeft een stempel van de jaren 82-83 en zou tot 1985 in de winkelschappen liggen.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 twee versies van Flash. Halverwege jaren '80 zou Flash samen met negen andere figuren verkrijgbaar zijn onder de mail-in actie Original Adventure Team.

Flash deelt, al dan niet in andere kleuren, lichaamsdelen van de andere figuren uit 1983. Zijn hoofd vond zijn weg naar Hawk, Short-Fuze en Steeler. Flash's armen, bovenlichaam en benen worden gedeeld met Grand Slam. Voorts wordt Flash's middel gedeeld met twaalf van de vijftien eerste actiefiguren. De armen van Flash zijn in andere kleuren terug te vinden bij bepaalde versies van Steel Brigade.

Een eigenschap van Flash is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Flash is nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was Flash versie 1.5 deel van het Europese Action Force van Palitoy.

Multimedia