Short-Fuze was deel van de tweede reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1983. Short-Fuze, hier bekend als versie 1.5, is feitelijk een heruitgave van de eerste versie uit 1982. Die versie heeft in tegenstelling tot versie 1.5 nog beperkt beweegbare armen (straight arms) terwijl Short-Fuze versie 1.5 volledig beweegbare armen heeft (swivel arms). Ook heeft versie 1.5 een slanker middel en een rugzak met een andere bevestigingspin. Versie 1.5 heeft een stempel van de jaren 82-83 en zou tot 1985 in de winkelschappen liggen.

Er bestaan meerdere versies van zijn mortierwerper, die in het geval van de 1.5 versie van Short-Fuze werd verkocht met een dikker en volledig open handvat. Ook qua dossier zijn er variaties. Sommige noemen Short-Fuze's naam als Eric W. Freistadt, anderen weer als Mark W. Brenstan. Een derde variatie noemt hem Mark W. Freistadt.

In 1986 en 1987 was Short-Fuze deel van de Original Adventure Team mail-inactie. Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 twee versies van Short-Fuze.

Short-Fuze deelt, al dan niet in andere kleuren, lichaamsdelen van de andere figuren uit 1982. Zijn hoofd vind je terug bij Flash, Hawk en Steeler. De armen van Short-Fuze worden gedeeld met Grunt (ook 'Tan' Grunt), Hawk, Snake Eyes, Stalker en Zap. Met Zap deelt Short-Fuze ook zijn bovenlichaam. Short-Fuze's middel werd gedeeld met twaalf van de vijftien eerste actiefiguren. Zijn benen vind je ook bij Breaker, Clutch (ook 'Tan' Clutch), Grunt (ook 'Tan' Grunt), Hawk, Rock 'N Roll, Stalker, Steeler en Zap.

Een eigenschap van Short-Fuze is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Versie 1 en 1.5 van Short-Fuze zijn nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Short-Fuze 1.5 zou in volledig andere kleuren verkrijgbaar zijn onder de naam Moondancer als deel van het Europese Action Force van Palitoy. Dit actiefiguur zou ook opduiken als Convention Exclusive in 1992.

Multimedia