Steeler was als piloot samen met MOBAT (Motorized Battle Tank) deel van de tweede Amerikaanse reeks G.I. Joe speelgoed. Het betreft hier een heruitgave van de MOBAT uit 1982, ze zouden verkrijgbaar zijn vanaf 1983 en tot 1984 in de winkelschappen liggen. Deze versie van Steeler is identiek aan de versie uit 1982, met uitzondering van de nieuwe swivel-arms en het feit dat deze versie van Steeler een slanker middel en een stempel van de jaren 82-83 heeft.

Van Steeler bestaan tot 1994 twee versies. Steeler zou tussen 1986 en 1990 ook verkrijgbaar zijn als mail-in.

Steeler deelt, al dan niet in andere kleuren, lichaamsdelen van de andere figuren uit 1982. Zijn hoofd vond zijn weg naar Flash, Short-Fuze en Hawk. Steeler's benen zien we ook bij Breaker, Clutch (ook 'Tan' Clutch), Grunt (ook 'Tan' Grunt), Rock 'N Roll, Short-Fuze, Stalker, Hawk en Zap. Het middel van Steeler werd gedeeld met twaalf van de vijftien eerste actiefiguren.

Een eigenschap van Steeler is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Steeler en MOBAT zijn nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven.

Multimedia