Stalker was deel van de originele reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1982. Net als de andere actiefiguren uit het eerste jaar had hij zogenaamde straight arms, armen die slechts van boven naar beneden konden bewegen. Er bestaat een variant waarbij Stalker dikkere duimen heeft (de dunne duim-versie kent ook een lichtere camouflage van zijn uniform).

Vanaf 1983 was Stalker wederom te koop met volledig beweegbare armen (swivel arms), een heruitgave die bekend staat als Stalker versie 1.5. Die versie heeft ook een slanker middel. Versie 1.5 heeft een stempel van de jaren 82-83.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 zes versies van Stalker, met ook: versie 2 (met kayak uit 1989), versie 3 (Talking Battle Commanders, 1992), versie 4 (1993) en versie 5 (1994).

Stalker deelt, al dan niet in andere kleuren, lichaamsdelen van de andere figuren uit 1982. Zijn armen vonden ook hun weg naar Grunt (ook 'Tan' Grunt), Hawk, Short-Fuze, Snake Eyes en Zap. Stalker's middel werd gedeeld met twaalf van de vijftien eerste actiefiguren. Stalker's bovenlichaam wordt gedeeld met Breaker, Grunt (ook 'Tan' Grunt), Hawk en Snake Eyes. Zijn benen vind je ook bij Clutch (ook 'Tan' Clutch), Grunt (ook 'Tan' Grunt), Breaker, Hawk, Rock 'N Roll, Short-Fuze, Zap en Steeler.

Een eigenschap van Stalker is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Versie 1 en 1.5 van Stalker zijn nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was Stalker 1.5 deel van het Europese Action Force van Palitoy, ook in andere kleuren onder de naam Jammer als deel van de Action Force versie van Headquarters Command Centre.

Multimedia