Stalker was deel van de tweede reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1983. Stalker, hier bekend als versie 1.5, is feitelijk een heruitgave van de eerste versie uit 1982. Die versie heeft in tegenstelling tot versie 1.5 nog beperkt beweegbare armen (straight arms) terwijl Stalker versie 1.5 volledig beweegbare armen heeft (swivel arms). Ook heeft versie 1.5 een slanker middel. Versie 1.5 heeft een stempel van de jaren 82-83 en zou tot 1985 in de winkelschappen liggen.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 zes versies van Stalker: versie 2 (met kayak uit 1989), versie 3 (Talking Battle Commanders, 1992), versie 4 (1993) en versie 5 (1994).

Stalker was in 1986 and 1987 deel van de Original Adventure Team mail-in set. Ook was Stalker met nieuwe accessoires verkrijgbaar op de G.I.Joe Convention van 1992. Deze uitgaven presenteerden Stalker in een donkerder tint van camouflage.

Stalker deelt, al dan niet in andere kleuren, lichaamsdelen van de andere figuren. Zijn armen vonden ook hun weg naar Grunt (ook 'Tan' Grunt), Hawk, Short-Fuze, Snake Eyes en Zap. Zijn bovenarmen worden gedeeld met Snow Job (ook 1983). Stalker's bovenlichaam wordt gedeeld met Breaker, Grunt (ook 'Tan' Grunt), Hawk en Snake Eyes. Stalker's middel werd gedeeld met twaalf van de vijftien eerste actiefiguren. Zijn benen vind je ook bij Clutch (ook 'Tan' Clutch), Grunt (ook 'Tan' Grunt), Breaker, Hawk, Rock 'N Roll, Short-Fuze, Zap en Steeler.

Een eigenschap van Stalker is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Versie 1 en 1.5 van Stalker zijn nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was Stalker 1.5 deel van het Europese Action Force van Palitoy. Ook staat hij in andere kleuren afgebeeld in promotiemateriaal onder de naam Jammer als deel van de Action Force versie van Headquarters Command Center.

Multimedia