Breaker was deel van de tweede reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1983. Breaker, hier bekend als versie 1.5, is feitelijk een heruitgave van de eerste versie uit 1982. Die versie heeft in tegenstelling tot versie 1.5 nog beperkt beweegbare armen (straight arms) terwijl Breaker versie 1.5 volledig beweegbare armen heeft (swivel arms). Ook heeft versie 1.5 een slanker middel en een rugzak met een andere bevestigingspin. Versie 1.5 heeft een stempel van de jaren 82-83 en zou tot 1985 in de winkelschappen liggen.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 twee versies van Breaker.

Hij deelt, al dan niet in andere kleuren, net als de versie uit 1982 lichaamsdelen van de andere figuren. Zijn hoofd en zijn armen vonden ook hun weg naar Clutch en Rock 'N Roll. Breaker's bovenlichaam werd gedeeld met Grunt (ook 'Tan' Grunt), Hawk, Snake Eyes en Stalker. Breaker's middel werd gedeeld met twaalf van de vijftien eerste actiefiguren. Zijn benen vind je ook bij Clutch (ook 'Tan' Clutch), Grunt (ook 'Tan' Grunt), Hawk, Rock 'N Roll, Short-Fuze, Stalker, Steeler en Zap.

Een eigenschap van Breaker is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Versie 1 en 1.5 van Breaker zijn nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was Breaker 1.5 deel van het Europese Action Force van Palitoy.

Multimedia