Grunt was deel van de tweede reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1983. Grunt, hier bekend als versie 1.5, is feitelijk een heruitgave van de eerste versie uit 1982. Die versie heeft in tegenstelling tot versie 1.5 nog beperkt beweegbare armen (straight arms) terwijl Grunt versie 1.5 volledig beweegbare armen heeft (swivel arms). Ook heeft versie 1.5 een slanker middel en een rugzak met een andere bevestigingspin. Versie 1.5 heeft een stempel van de jaren 82-83 en zou tot 1985 in de winkelschappen liggen.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 vier versies van Grunt, naast versies 1 en 1.5 ook 'Tan' Grunt uit 1983 en Grunt versie 3 uit 1991. Halverwege jaren '80 zou Grunt samen met negen andere figuren deel zijn van de mail-in Original Adventure Team.

Grunt deelt, al dan niet in andere kleuren, lichaamsdelen van de andere figuren uit 1983. Zijn hoofd vond zijn weg naar Grand Slam (ook de tweede versie) en Zap. Grunt's armen worden gedeeld met Hawk, Short-Fuze, Snake Eyes, Stalker en Zap. Grunt's bovenlichaam zien we ook bij Breaker, Hawk, Snake Eyes en Stalker. Grunt's middel werd gedeeld met twaalf van de vijftien eerste actiefiguren. Zijn benen vind je ook bij Clutch (ook 'Tan' Clutch), Breaker, Hawk, Rock 'N Roll, Short-Fuze, Stalker, Steeler en Zap. Het volledige ontwerp van Grunt 1.5 zou worden gebruikt voor 'Tan' Grunt.

Een eigenschap van Grunt is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Versie 1 en 1.5 van Grunt zijn nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was Grunt 1.5 deel van het Europese Action Force van Palitoy.

Multimedia