VAMP (Multi-Purpose Attack Vehicle) was deel van de originele reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1982. VAMP werd verkocht met de straight arm versie van Clutch en zou tot 1984 in de winkelschappen liggen.

In 1983 werd VAMP opnieuw uitgebracht met de swivel-arm versie van Clutch. In 1984 zou VAMP samen met HAL deel uitmaken van een exclusieve set van Sears. Er bestaat een variatie waarbij er op de kap van VAMP een schop gevormd is in het ontwerp, een variatie die vooral te vinden is in de Sears set VAMP & HAL.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 twee andere versies van VAMP, namelijk VAMP Mark II (1984) en VAMP & HAL (ook uit 1984).

VAMP en Clutch zijn nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was VAMP in grijs, geel en zwarte kleuren verkrijgbaar als Panther (1983) van het Europese Action Force van Palitoy. Dit voertuig werd verkocht met Stalker (feitelijk overeenkomend met Snake Eyes 1.5). In de Verenigde Staten zou het ontwerp van VAMP gebruikt worden voor Dreadnok Ground Assault uit 1986, alsook Tiger Sting uit 1989.

Multimedia