Short-Fuze was deel van de originele reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1982. Net als de andere actiefiguren uit het eerste jaar had hij zogenaamde straight arms, armen die slechts van boven naar beneden konden bewegen.

Vanaf 1983 was Short-Fuze wederom te koop met volledig beweegbare armen (swivel arms), een heruitgave die bekend staat als Short-Fuze versie 1.5. Die versie heeft ook een slanker middel, en zijn rugzak heeft een andere bevestigingspin. Versie 1.5 heeft een stempel van de jaren 82-83.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 twee versies van Short-Fuze.

Short-Fuze deelt, al dan niet in andere kleuren, lichaamsdelen van de andere figuren uit 1982. Zijn hoofd vind je terug bij Flash, Hawk en Steeler. De armen van Short-Fuze worden gedeeld met Grunt (ook 'Tan' Grunt), Hawk, Snake Eyes, Stalker en Zap. Met Zap deelt Short-Fuze ook zijn bovenlichaam. Short-Fuze's middel werd gedeeld met twaalf van de vijftien eerste actiefiguren. Zijn benen vind je ook bij Breaker, Clutch (ook 'Tan' Clutch), Grunt (ook 'Tan' Grunt), Hawk, Rock N Roll, Stalker, Steeler en Zap.

Er bestaan diverse varianten van zijn mortierwerper. Eerst werd Short-Fuze verkocht met een gesloten handvat, waarna hij geleverd werd met een dun, open handvat. Versie 1.5 kwam met een dik, open handvat.

Een eigenschap van Short-Fuze is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Versie 1 en 1.5 van Short-Fuze zijn nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Short-Fuze 1.5 zou in compleet andere kleuren verkrijgbaar zijn onder de naam Moondancer als deel van het Europese Action Force van Palitoy.

De dossiers zijn bijgedragen door Phil Sheehan en Marcel Kersten.

Multimedia