Snake Eyes was deel van de originele reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1982. Net als de andere actiefiguren uit het eerste jaar had hij zogenaamde straight arms, armen die slechts van boven naar beneden konden bewegen. Er bestaat een variant waarbij Snake Eyes dikkere duimen heeft.

Vanaf 1983 was Snake Eyes wederom te koop met volledig beweegbare armen (swivel arms), een heruitgave die bekend staat als Snake Eyes versie 1.5. Die versie heeft ook een slanker middel en een stempel van de jaren 82-83.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 zeven versies van Snake Eyes, naast versies 1 en 1.5 zijn dit Snake Eyes versie 2 (met Timber, 1985), Snake Eyes versie 3 (1989), Snake Eyes versie 4 (1991), Snake-Eyes versie 5 (1993) en Snake-Eyes versie 6 (1994).

Snake Eyes deelt, al dan niet in andere kleuren, lichaamsdelen van de andere figuren uit 1982. Zijn armen vind je ook bij Grunt, Hawk, Short-Fuze, Stalker en Zap. Snake Eyes' bovenlichaam wordt gedeeld met Breaker, Grunt, Hawk en Stalker. Snake Eyes' middel werd gedeeld met twaalf van de vijftien eerste actiefiguren.

Een eigenschap van Snake Eyes is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Versie 1 en 1.5 van Snake Eyes zijn nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Snake Eyes zou ook in Europa verkrijgbaar zijn in de Action Force reeks, maar dan met de codenaam Stalker. Deze uitgave is grotendeels identiek aan het ontwerp van Snake Eyes, met uitzondering van de grijze kleur op zijn masker, handgranaten en explosieven op zijn dijbeen.

Het dossier is bijgedragen door Phil Sheehan.

Multimedia