Duke was deel van de derde reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1984. Hij zou tot 1986 in de winkelschappen liggen. In 1983 was Duke nog uitsluitend verkrijgbaar geweest via een mail-inactie.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 de volgende andere versies van Duke: Tiger Force Duke (1988), Duke versie 3 (1992), Duke versie 4 (1993) en tenslotte Duke versie 5 als deel van de Star Brigade (1993).

Het ontwerp van Duke deelt hetzelfde middel, armen en rug als Doc, en de onderbenen van Gung-Ho. De bovenbenen deelt Duke met Major Bludd. De benen van Duke werden gebruikt voor het ontwerp van Tollbooth.

De meeste in de VS verkochte Duke actiefiguren hadden een opgerolde mouw. Later kwam hier de lange mouw voor in de plaats, en werden de onderarmen gebruikt die ook te vinden zijn bij de heruitgaven van Grunt, Hawk, Short-Fuze, Snake Eyes, Stalker en Zap. De borst van Duke zou in andere kleuren opnieuw worden gebruikt voor versies van Steel Brigade en Starduster. Het hoofd, bovenlichaam en benen zouden in andere kleuren worden gebruikt voor Tiger Force Duke.

Er bestaan diverse variaties voor Duke. De vroegste mail-inversies werden verkocht zonder gaatjes in de zijkanten van zijn helm. Latere mail-inversies en het actiefiguur dat in de winkel verkocht werd, hebben die gaatjes wél. Vroegere versies van Duke bevatten een haardos die minder gedetailleerd is dan bij latere versies. Ook de felheid van zijn haardoos kan verschillen. Vroegere Dukes hebben een mattere kleur groen van zijn broek, latere Dukes hebben een wat fellere kleur groen. Van de helm en het geweer is bekend dat er twee verschillende tinten groen zijn gebruikt.

Ook van Dukes dossier bestaan meerdere variaties: de eerste versie die als mail-in verkrijgbaar was, toont een close-up van zijn gezicht terwijl de in de winkel verkochte versie hem toont van hoofd tot middel. Het is bekend dat een aantal Dukes verkocht werden samen met de VHS van de miniserie The MASS Device.

Een eigenschap van Duke is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Duke zou ook verkrijgbaar zijn als mail-in. Deze uitgaven werden verkocht met een kleine sticker van de Amerikaanse vlag. De in de winkel verkochte versie van Duke zou zonder deze sticker verkrijgbaar zijn.

Duke is nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was hij deel van het Europese Action Force van Palitoy, daar ook als deel van het Action Pack.

Multimedia