Duke was als bestelactie (mail-in) deel van de tweede reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1983. Hij behoorde tot de eerste reeks actiefiguren met volledig beweegbare armen (swivel arms). Een jaar later zou Duke gewoon in de winkel verkrijgbaar zijn als deel van de derde jaargang. Ook zou Duke via Hasbro Direct te koop zijn. Mail-in versies van Duke werden verpakt met een sticker van de Amerikaanse vlag.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 zes andere versies van Duke, als lid van de Tiger Force (1988), Duke (1992), Duke versie 4 en versie 5 (beide 1993) en tenslotte Duke versie 6 uit 1994.

Het middel, de armen en rug van Duke zijn eerder gebruikt voor Doc uit hetzelfde jaar. Duke's bovenbenen zijn herkleurde versies van die van Major Bludd. Duke's hoofd, borst en benen keerden terug in het ontwerp voor Tiger Force Duke (1988). Duke's onderbenen werden eerder gebruikt voor Gung-Ho (1983).

Duke's helm zou als mail-in geen gaatjes aan de zijkant hebben, terwijl dit wel het geval was bij de winkelversie van Duke. Daarnaast zijn de groene accessoires te vinden in twee licht verschillende tinten. Het hoofd van Duke zou in de begintijd minder gedetailleerd haar hebben. Ook zijn er variaties betreffende de mouwen van Duke, die vooral in de begintijd opgerold waren, en pas later tot aan zijn pols kwamen.

Een eigenschap van Duke is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Duke is nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was hij deel van het Europese Action Force van Palitoy. Onder die speelgoedlijn was Duke ook onderdeel van de Action Pack, waar ook de CLAW, Ripcord en Cobra waren inbegrepen.

Multimedia