Gung-Ho was deel van de tweede reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1983. Hij behoorde tot de eerste reeks actiefiguren met volledig beweegbare armen (swivel arms) en zou tot 1986 in de winkelschappen liggen.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 vier andere versies van Gung-Ho, waaronder Gung-Ho (1987), Gung-Ho (1992) en versie 4 en 5 uit 1993.

Het middel van Gung-Ho vond zijn weg in andere kleuren naar versies van Steel Brigade. Gung-Ho's onderbenen werden hergebruikt voor Duke (1983) en Tiger Force Duke (1988).

Een eigenschap van Gung-Ho is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Gung-Ho is nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was hij deel van het Europese Action Force van Palitoy. In die speelgoedlijn werd hij in promotiemateriaal ook afgebeeld als een herkleurde versie onder de naam Gaucho, als deel van Action Force Headquarters.

Het dossier is bijgedragen door Phil Sheehan.

Multimedia