Major Bludd was deel van de tweede reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1983. Hij behoorde tot de eerste reeks actiefiguren met volledig beweegbare armen (swivel arms) en zou tot 1985 in de winkelschappen liggen.

Eerder in 1983 was hij ook verkrijgbaar als bestelactie (mail-in). In 1986 en 1987 zou Major Bludd deel uitmaken van de Hasbro Direct Original Adventure Team en in 1989 zou Major Bludd ook zelfstandig verkrijgbaar zijn via Hasbro Direct.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 twee andere versies van Major Bludd: versie 2 uit 1991 en versie 3 uit 1994.

De bovenbenen van Major Bludd zouden terugkeren in andere kleuren bij Duke (1983) en Tiger Force Duke uit 1988.

Een eigenschap van Major Bludd is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen. Een ander opmerkelijk detail is Major Bludd's bionische rechterarm die niet wendbaar is. Latere versies van Major Bludd hebben deze arm niet meer.

Een opmerkelijk verschil zit tussen versies van Bludd's dossier. Eerdere versies tonen zijn gedicht met de tekst: 'When you're feeling low and woozy, slap a fresh clip in your uzi. Assume the proper firing stance, and make the suckers jump and dance!' Latere versies vermelden: 'A mercenary's job is a heartless one. I'm a soldier for hire, like a pawn-shop gun. My ruthless tactics keep you on your toes. 'Cause I fight 'em all, whether friends or foes!'

Major Bludd is nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was hij deel van het Europese Action Force van Palitoy.

Multimedia