De commandotweeling Tom & Mot was deel van de eerste Belgisch-Nederlandse G.I. Joe speelgoedreeks en verkrijgbaar vanaf 1987. Zij zouden ook deel uitmaken van het assortiment van 1988 en gepresenteerd worden tot en met het promotiemateriaal van 1989. Eerder in 1985 hadden zij als Tomax & Xamot hun debuut gemaakt in de Verenigde Staten. Franstalig België kent hen ook als Tomax & Xamot.

Tom & Mot werden in België en Nederland verkocht met productcode 9601, een getal dat zij delen met uitgaven van de tweeling in andere Europese landen. Tom & Mot werden verpakt met twee sterpunten en zijn het enige voorbeeld in de Lage Landen van actiefiguren die als duo verkocht werden.

Tom & Mot en accessoires zijn volledig identiek aan de Amerikaanse uitgave. Zoals vrijwel alle actiefiguren vanaf de vierde Amerikaanse jaargang hebben Tom & Mot een volledig beweegbaar hoofd. Er bestaan geen andere versies van Tom & Mot in België en Nederland en zij delen hun ontwerp niet met andere actiefiguren in onze landen.

Het artwork van Tom & Mot is volledig identiek aan de Amerikaanse verpakking, met uitzondering van de achtergrond rond de tweeling die in onze landen geen vuurzee is maar een thermisch hitteveld dat in de VS vanaf de reeks van 1986 te zien zou zijn. De verpakking is dusdanig gefabriceerd dat het lijkt alsof de twee actiefiguren in een spiegel gereflecteerd worden.

De Nederlandse en Belgische dossiergegevens verschillen niet met de Amerikaanse uitgave.

In de Nederlandstalige folder Nieuwe Helden 1987 worden Tom & Mot genoemd als Tomax & Xamot. Op de derde variant van de tweede catalogus van 1988 worden zij genoemd als Crimson Guard Commanders.

'Zij zijn officieren bij de Rode Baretten en G.I. Joe's gevaarlijkste tegenstanders. De Commandotweeling lijkt als twee druppels water op elkaar, als de een geslagen wordt, heeft de ander pijn. Deze tweeling betekent dubbel gevaar!'

De achterkant van de tweetalige verpakking en het tweetalige dossier zijn bijgedragen door Robby Willems.

De voor- en achterkant van de Nederlandse verpakking zijn bijgedragen door Ronald Hof.

De MOC uit België is bijgedragen door Marc de Ruiter.

Multimedia