Als bakermat van G.I. Joe werd in de Verenigde Staten voor elke jaargang promotiemateriaal uitgegeven. Lang niet alle folders en posters hadden een ontwerp dat ook in de Benelux en andere delen van Europa werd gebruikt. Ook folders met bestelacties staan in onderstaand overzicht afgebeeld. Voor jaargangen zonder afbeeldingen zoeken we jouw hulp!

In de allereerste Amerikaanse catalogus worden alle actiefiguren en voertuigen van de eerste jaargang gepresenteerd. Alle figuren hebben straight-arms, een jaar later zouden deze figuren terugkeren, ditmaal met swivel-arms.

Afgebeeld op de Amerikaanse catalogus voor 1983 staan alle actiefiguren, voertuigen en speelsets zoals de APC, Headquarters Command Center, HISS, Snake, Dragonfly, Skystriker, Wolverine en FANG.

De catalogus voor het Amerikaanse jaar 1984 maakt onder andere melding van de Rattler, WHALE, Zartan en zijn Chameleon, Slugger, SHARC, ASP, Stinger en Water Moccasin.

De Amerikaanse G.I. Joe artikelen voor het jaar 1985 worden in deze catalogus gepresenteerd, zoals de eerste reeks van figuren met volledig beweegbare hoofden, de tweeling Tomax & Xamot, de reusachtige USS Flagg, de Hydrofoil en Snow Cat. 

Ook afgebeeld staat een promo waarin diverse speelgoedartikelen en andere accessoires als mail-in worden gepresenteerd.

1986 was het Amerikaanse jaar van Serpentor met zijn Air Chariot, de Terror Drome, Dreadnok Thunder Machine, Stun, Night Raven, Conquest, HAVOC, Tomahawk en Triple 'T' Tank met Sergeant Slaughter.

Met de flyer BATTLE roept Sergeant Slaughter ons op om met allerlei bestelacties de strijd met de Cobra's aan te gaan.

Het Amerikaanse jaar 1987 was een groot jaar aan artikelen, en allen hebben een plaats op deze catalogus. Afgebeeld staan onder andere de formidabele Defiant en Mobile Command Center, de Persuader, Coastal Defender, Mamba en Sea Ray.

Tevens staat een grote flyer afgebeeld met mail-in acties over de Stinger, Snow Cat, Sky Hawk en andere artikelen.

In 1988 maakten Amerikaanse verzamelaars kennis met onder andere de Phantom, Stiletto, Bugg, Imp, DEMON, Destro en zijn Despoiler, de Rolling Thunder, Skystorm en Warthog.

Met de flyer Now You Can Be The Next Joe werd het verzamelaars mogelijk gemaakt een actiefiguur met gepersonaliseerd dossier aan te vragen.

De grote flyer, waarin Cobra Commander de wereld vertelt dat Sergeant Slaughter gevangengenomen is, en alleen maar vrij gelaten wordt als de blauwdrukken van de Defiant Space Shuttle vrijkomen, introduceert ons vele bestelacties.

Dat geldt ook voor de flyer Operation Deep Six.

De catalogus voor 1989 introduceerde voor het eerst de Tiger Force figuren en voertuigen, alsmede de reeks Slaughter's Marauders, de reeks Python Patrol en voertuigen als de Razorback, Thunderclap, Raider en Condor. 

Met de flyer Stop Cobra In Their Tracks was het mogelijk om de volgende speelgoedartikelen te bestellen: Firebat met AVAC, Night Landing, Lampreys en Jinx.

Amerikaanse verzamelaars maakten in 1990 kennis met onder andere de Piranha, Rage, Overlord's Dictator en General.

De flyer The Incredible Shrinking Joes introduceert vele mail-in acties, waaronder de set van micro figuren. 

Nog geen afbeeldingen voor dit jaar. Wil jij bijdragen?

Alle voertuigen en actiefiguren verkrijgbaar in het jaar 1992 worden in deze stripachtige kleine catalogus gepresenteerd, zoals het nieuwe hoofdkwartier, de Parasite, Earthquake en Battle Wagon.

De flyer Menace in the Wilderness heeft diverse mail-in speelgoedartikelen in het vizier.

Nog geen afbeeldingen voor dit jaar. Wil jij bijdragen?