De kleurrijke derde jaargang bouwde deels op personages die de avondvullende animatiefilm zo bijzonder maakten. Het was ook het jaar waarin niet minder dan vijf nieuwe mail-in artikelen werden geïntroduceerd. De tweede reeks van Gemotoriseerde Action Packs werd aan het assortiment toegevoegd evenals de twee uitrustingspakketten.

Valk, Doem, Tunnelrat en Rechter & Wodan zijn een direct creatief gevolg van de animatiefilm, terwijl de rangen van de Waaghalzen versterkt worden door Wegpiraat en Zanzibar met zijn Air Skiff. Het was ook het jaar van indrukwekkende voertuigen zoals de Mobile Command Center, Tomahawk en Night Raven.

Vanaf 1989 zouden het Draagbaar Patrouille PakStaal Brigade, Super TrooperAdmiraal Colby en het Wapentransport als mail-in beschikbaar zijn in de Benelux. Aan de zijde van de Cobra's werd de nieuwe Cobra Commandant geïntroduceerd, net als Big Boss en Zeeduivel.

Het zou tevens het laatste jaar zijn waarin er nog verpakkingen en dossiers in enkel de Nederlandse taal werden verkocht. Vanaf 1990 zouden alle artikelen standaard tweetalig zijn.
Icoontjes worden gebruikt met vriendelijke toestemming van 3DJoes.com