De website GIJoe.nl begon ooit als persoonlijke fansite. Thans is deze uitgegroeid tot een grote informatierijke verzamelplek voor Nederlandstalige verzamelaars van het populaire actiefiguur G.I. Joe. Eerst op een domeinloze site - omdat het lange tijd niet mogelijk was om een domeinnaam te registreren zonder KVK-inschrijving - en sinds oktober 1999 als GIJoe.nl.

In België en Nederland was vijf jaar eerder de speelgoedlijn stopgezet. De herinnering aan de verzamelrage in onze landen stond nog stevig op het netvlies. Dit inspireerde Marcel Kersten om een fansite te beginnen, die een jaar later zou uitgroeien tot GIJoe.nl. YoJoe.com, dat enkele jaren eerder online kwam, was een grote inspiratiebron, en al snel was het doel geboren om een soortgelijk archief te bouwen voor de Belgisch-Nederlandse jaargangen. Het zou niet lang duren voor er antwoord kwam op de vraag of G.I. Joe nog steeds levensvatbaar was in de Lage Landen.

Het bestaansrecht van GIJoe.nl berust in grote mate op de bijdragen van verzamelaars die hun verpakkingen, posters en dossiers nog steeds opgeslagen hadden. Een verzamelaar die wat bewaart, heeft wat! Ook de gedreven mensen die het team van de site vormen en gevormd hebben, deden een flinke duit in het zakje. Door de jaren heen werd Marcel ondersteund door Jürgen Venderloo, Rob Arts, Jeffrey Otterspoor en Ronald Hof. Op dit moment wordt het team gevormd door Rob Arts, Dave van de Scheur en Marcel Kersten.

In 2013 werd een compleet nieuw hoofdstuk aan het G.I. Joe verhaal toegevoegd: een fanclub, die als doel heeft om verzamelaars bij elkaar te brengen. In oktober 2019 werd het twintigjarige bestaan gevierd, en een half jaar later zou een compleet nieuwe website het levenslicht zien, onder de toepasselijke titel Internationale Helden, refererend aan de bekende subtitel van de Joes in onze landen. Sinds die tijd is de site alleen nog maar meer uitgebreid, met als grote blikvanger het magazine, waarin Rob Arts gretig het nieuws verzamelt. Op naar de volgende twintig jaar!


Deze website wordt dagelijks bijgewerkt door een enthousiast team. Binnenkort lees je hier meer over Rob Arts en Marcel Kersten.