De tweede jaargang voegde vele nieuwe gezichten toe die in meerderheid hun debuut hadden gemaakt in de Amerikaanse jaargang van 1986. Niet minder dan zes gevechtsstations werden geïntroduceerd, naast het eerste assortiment van Gemotoriseerde Action Packs. Het is een jaar zonder nieuwe mail-ins.

Havik is met zijn intrede direct de hoogste in rang bij het G.I. Joe team, gevolgd door Stavast. De Waaghalzen kennen in Baco, Zandar en Zarana nieuwe toevoegingen. De laatste twee verkleuren net als Zartan uit de eerste jaargang bij blootstelling aan hitte of zonlicht. Adder is de nieuwe generieke soldaat van de Cobra's samen met de onberekenbare CRUK.

Zowel Serpentor als Sergeant Driller arriveren in hun eigen voertuig en zijn in een klap beeldbepalend. Ook de formidabele HAVOC vangt ons oog, samen met de Rattler en Killer WHALE. De Action Packs, met opwindbaar mechanisme zonder tussenkomst van batterijen, voegden een nieuw hoofdstuk toe aan de G.I. Joe belevenis. Ook in 1989 en 1990 zouden nieuwe reeksen van de gemotoriseerde speelgoedartikelen terugkeren.

Icoontjes worden gebruikt met vriendelijke toestemming van 3DJoes.com