Thunder Machine was samen met piloot PRUL deel van de tweede Belgisch-Nederlandse G.I. Joe speelgoedreeks, en was verkrijgbaar van 1988 tot en met 1989. Eerder in 1986 had dit voertuig zijn debuut gemaakt in de Verenigde Staten met piloot Thrasher. Franstalig België kent het voertuig als Machine de Tonnerre en de piloot als Bagarre.

Voertuig en actiefiguur zijn volledig identiek aan de Amerikaanse uitgave. Er bestaan geen andere versies van voertuig en actiefiguur in België en Nederland.

Het ontwerp voor Thunder Machine zou in de Verenigde Staten grotendeels gebruikt worden voor de Beast Blaster uit de subgroep Street Fighter. In België en Nederland zou de Beast Blaster niet in het assortiment zitten.

Multimedia

Het artwork is compleet identiek aan de Amerikaanse verpakking. Afgebeeld staan diverse Waaghalzen, die niet verkocht werden met Thunder Machine. Afgebeeld staat ook Torch, die niet tot het Belgisch-Nederlandse assortiment behoorde.

Het voertuig op het promotiemateriaal verschilt in kleur van het uiteindelijke ontwerp voor Thunder Machine. We zien ook Baco in een ietwat ander ontwerp.

De afkorting voor de codenaam van PRUL wordt niet verklaard in het dossier.

De Nederlandse verpakking van Thunder Machine is bijgedragen door Ronald Hof.

Nog geen afbeelding van de Franstalige blauwdruk van Thunder Machine. Wil jij deze bijdragen?