In het voorlopig laatste jaar van G.I. Joe maakten we kennis met de forse actiefiguren van de Astro Brigade, de 'onzichtbare' Shadow Ninja's (die in meerderheid het ontwerp van de Ninja Force van het vorige jaar overnemen) en de vaak bizarre actiefiguren van de Mega Marines.

De film Street Fighter II vormde de inspiratie voor een hele reeks behendige actiefiguren, elk met hun eigen gevechtshouding. Alle andere afzonderlijk verkochte actiefiguren worden samengevat als Battle Force.

Ook 1994 is een jaar van vele actiefiguren maar weinig voertuigen. Wederom bevatten veel artikelen 'echt vurende' mogelijkheden.

Duke, Gun-Ho en Destro zijn elk in twee gedaanten terug te vinden in deze jaargang. De Shadow Ninja's brengen ons Nunchuk, Nachtsluiper, Bushido, Stormschaduw, Slange-Oog en Slice terwijl de Mega Marines bestaan uit leider Gun-Ho, Mirage, Vuurbal, Clutch, Mega-Adder en Compu-Adder. De twee enorme Mega Monsters Bio-Adder en Monstro-Adder maken 't slagveld compleet.

De Astro Brigade wordt gevormd door Duke, Destro, Androïde, Rock & Roll, Heavy Duty en Robot-Joe.Icoontjes worden gebruikt met vriendelijke toestemming van 3DJoes.com