Stormschaduw was als lid van de Shadow Ninja's deel van de achtste Belgisch-Nederlandse G.I. Joe speelgoedreeks en verkrijgbaar vanaf 1994. Eerder in 1994 had hij zijn debuut gemaakt in de Verenigde Staten als de vierde versie van Storm Shadow. Franstalig België kent hem als Tornade.

Alle actiefiguren uit de reeks Shadow Ninja's verkleuren bij contact met warm water en zonlicht. Daarnaast hebben zij een veermechanisme waarmee een gevechtshouding wordt nagebootst, een eigenschap die we ook al zagen bij de figuren van de Ninja Force uit de zevende jaargang.

Storm Schaduw is volledig identiek aan de Amerikaanse uitgave. Zijn gehele lichaam is gebaseerd op Stormschaduw van Ninja Force.

Er bestaan meerdere andere versies van Stormschaduw in België en Nederland. Eerst als Bliksemschicht uit het jaar 1987, daarna als Bliksemschicht uit 1990 en ten slotte als Stormschaduw van de Ninja Force (1993). De naam Bliksemschicht is gebaseerd op hetzelfde personage.

De wijze van verpakking is compleet anders dan in de Verenigde Staten, waar telkens dezelfde artwork van Slange-Oog en Stormschaduw is gebruikt voor elk afzonderlijk actiefiguur.

Het dossier van Stormschaduw is bijgedragen door Robby Willems.

Multimedia