Stormschaduw was als lid van de Ninja Force deel van de zevende Belgisch-Nederlandse G.I. Joe speelgoedreeks en verkrijgbaar van 1993 tot en met 1994. Eerder in 1992 had hij zijn debuut gemaakt in de Verenigde Staten als de derde versie van Storm Shadow. Franstalig België kent hem als Tornade.

Alle actiefiguren uit de reeks Ninja Force bevatten een veermechanisme waarmee een gevechtshouding wordt nagebootst, een eigenschap die terugkeert bij de figuren van de Shadow Ninja's uit de laatste jaargang.

Stormschaduw en accessoires zijn volledig identiek aan de Amerikaanse uitgave. Er bestaan meerdere versies van Stormschaduw in België en Nederland. Eerst als Bliksemschicht uit het jaar 1987, daarna als Bliksemschicht uit 1990 en ten slotte als Stormschaduw van de Shadow Ninja's (1994). De naam Bliksemschicht is gebaseerd op hetzelfde personage. Het volledige ontwerp van Stormschaduw wordt gebruikt voor de Shadow Ninja versie.

Op de voorzijde van de verpakking wordt uitgelegd hoe het veermechanisme werkt. Het artwork verschilt niet van de Amerikaanse verpakking.

Het dossier is bijgedragen door Robby Willems.

Multimedia