Home » Speelgoed » Nederland en België » 1987 » Bliksemschicht

Bliksemschicht was deel van de eerste Belgisch-Nederlandse G.I. Joe speelgoedreeks, en was verkrijgbaar van 1987 tot en met 1988. Eerder in 1984 had Bliksemschicht zijn debuut gemaakt in de Verenigde Staten als Storm Shadow. Franstalig België kent hem als Tonnerre.

Bliksemschicht is volledig identiek aan de Amerikaanse uitgave. Er bestaan meerdere versies van Bliksemschicht in België en Nederland. Eerst als Bliksemschicht uit het jaar 1990, daarna als Stormschaduw van de Ninja Force (1993) en Stormschaduw van de Shadow Ninja's (1994). De naam Stormschaduw is gebaseerd op hetzelfde personage.

Bliksemschicht is een van de actiefiguren uit de eerste Belgisch-Nederlandse reeks met een beperkt beweegbaar hoofd.

Bliksemschicht was, voor de Belgische markt, ook enige tijd beschikbaar als spaaractie. Bliksemschicht moet niet verward worden met de latere uitgave uit het Belgisch-Nederlandse jaar 1990. Bliksemschicht zou eerder ook in Action Force verpakking van Palitoy verkrijgbaar zijn.

Multimedia

Het artwork van Bliksemschicht is compleet identiek aan de Amerikaanse verpakking.

Nog geen afbeelding van het tweetalige dossier van Bliksemschicht. Wil jij deze bijdragen?

Actiefiguur

Deze fantastische turn-around is afkomstig van 3DJoes.com. Klik op de afbeelding om vervolgens met je vinger het figuur rond te laten draaien. 😎🔥

3DJoes.com is een onvoorstelbaar groot G.I. Joe archief wat maar blijft groeien en groeien, en wat net als GIJoe.nl gratis en advertentievrij toegankelijk is. Wel kun je hen sponsoren door hun adembenemende posters of boeken te bestellen. 💡❤️