Slange-Oog was als lid van de Shadow Ninja's deel van de achtste Belgisch-Nederlandse G.I. Joe speelgoedreeks en verkrijgbaar vanaf 1994. Eerder in 1994 had hij zijn debuut gemaakt in de Verenigde Staten als de zesde versie van Snake Eyes. Franstalig België kent hem als Crotale.

Alle actiefiguren uit de reeks Shadow Ninja's verkleuren bij contact met warm water en zonlicht. Daarnaast hebben zij een veermechanisme waarmee een gevechtshouding wordt nagebootst, een eigenschap die we ook al zagen bij de figuren van de Ninja Force uit de zevende jaargang.

Slange-Oog en accessoires zijn volledig identiek aan de Amerikaanse uitgave. Zijn gehele lichaam is gebaseerd op Snake Eyes uit de reeks Ninja Force, een actiefiguur dat niet in België en Nederland is uitgegeven. Er bestaan meerdere versies van Slange-Oog in België en Nederland: Scherpzicht (1987), Slange-Oog (1991) en Slange-Oog (1993). Scherpzicht is gebaseerd op hetzelfde personage.

De wijze van verpakking is compleet anders dan in de Verenigde Staten, waar telkens dezelfde artwork van Slange-Oog en Stormschaduw is gebruikt voor elk afzonderlijk actiefiguur.

De voor- en achterkant van de verpakking zijn bijgedragen door Robby Willems.

Multimedia