Nadat grote delen van Europa al sinds 1985 kennis hadden gemaakt met het G.I. Joe actiefiguur op Action Force verpakking, verschenen vanaf 1987 voor het eerst speelgoedartikelen op officiële G.I. Joe verpakking. De eerste jaargang van Internationale Helden putte in meerderheid uit de speelgoedreeks die de Amerikanen al sinds 1985 kenden.

De eerste jaargang bracht ons Destro en Cobra Commandant (als mail-in) van de Cobra top. Opvallend afwezig was Baroness. Ook de Waaghalzen werden geïntroduceerd. Aan de zijde van de Joes deelde Kei de bevelen uit, en was Lady Jaye het eerste vrouwelijke actiefiguur in de Lage Landen.

De meerderheid van actiefiguren zou ook verkrijgbaar zijn in 1988, met uitzondering van Destro, Barbecue, Alpinist, Duiker, Zandhaas en Bazooka. Het was ook gelijk het jaar van een unicum in de Lage Landen, in de vorm van Tom & Mot, het enige duo actiefiguren dat samen op één kaart verkocht werd.

Speelsets waren er vier: Air Defense, Cobra BunkerCheck Point en het Transporteerbaar Tactisch Gevechtsplatform. Opvallend afwezig was de USS Flagg, terwijl zijn piloot, Admiraal Colby vanaf 1989 tot het mail-in assortiment zou behoren. Dankzij andere klassieke voertuigen zoals de Moray, Dragonfly en Skystriker was 1987 evengoed een jaar om in te lijsten!

Icoontjes worden gebruikt met vriendelijke toestemming van 3DJoes.com