Water Moccasin was samen met Koperkop deel van de eerste Belgisch-Nederlandse G.I. Joe speelgoedreeks, en was verkrijgbaar van 1987 tot en met 1988. Eerder in 1984 had Water Moccasin zijn debuut gemaakt in de Verenigde Staten met piloot Copperhead. Ook Franstalig België kent hem als Copperhead.

Water Moccasin en Koperkop zijn volledig identiek aan de Amerikaanse uitgave. In de Verenigde Staten zou Koperkop verkrijgbaar zijn in een andere variant met andere kleuren op de helm en handschoenen. Het is niet duidelijk welke variant in Nederland en België is gebruikt.

Er bestaan geen andere versies van Water Moccasin en Koperkop in België en Nederland. Het ontwerp van Water Moccasin zou wel gebruikt worden voor Tiger Shark.

Koperkop is een van de actiefiguren uit de eerste Belgisch-Nederlandse reeks met een beperkt beweegbaar hoofd.

Water Moccasin met Koperkop zou eerder ook in Action Force verpakking van Palitoy verkrijgbaar zijn.

Het artwork is compleet identiek aan de Amerikaanse verpakking. Afgebeeld staan ook Destro, Cobra Officer en Cobra Commander, terwijl zij niet bij de Moccasin verkocht werden. Cobra Officer en Cobra Commander (versie 1) behoorden ook niet tot het assortiment in de Lage Landen.

Multimedia