Cobra Officer was deel van de tweede reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1983. Cobra Officer, hier bekend als versie 1.5, is feitelijk een heruitgave van de eerste versie uit 1982. Die versie heeft in tegenstelling tot versie 1.5 nog beperkt beweegbare armen (straight arms) terwijl Cobra Officer versie 1.5 volledig beweegbare armen heeft (swivel arms). Ook de kleur van de ogen veranderde van bruin naar zwart. Versie 1.5 heeft een stempel van de jaren 82-83 en zou tot 1985 in de winkelschappen liggen.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 twee versies van Cobra Officer.

Het ontwerp van Cobra Officer 1.5 vond zijn weg naar Stinger Driver (1984). Python Trooper (1989) is ook gebaseerd op Cobra Officer 1.5. Het middel van Cobra Officer 1.5 vinden we ook terug bij Cobra, HISS Driver, Tiger Force Duke en enkele versies van Steel Brigade. De armen vonden in andere kleuren hun weg naar Cobra Commander uit de eerste reeks. Het zilveren Cobra logo op de borst van Cobra Officer is erg kwetsbaar, en slijt makkelijk.

In 1986 en 1987 was Cobra Officer samen met negen andere figuren deel van een mail-inactie van Hasbro, genaamd Original Adventure Team. Cobra Officer was ook zelfstandig verkrijgbaar als mail-in in 1989.

Een eigenschap van Cobra Officer is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Cobra Officer is nooit onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven. Wel was versie 1.5 verkrijgbaar als deel van het Europese Action Force van Palitoy. Het actiefiguur Hunter, ook deel van Action Force, is gebaseerd op het ontwerp van Cobra Officer 1.5.

Multimedia