Copperhead was als piloot van Water Moccasin deel van de derde reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1984. Hij zou tot 1986 in de winkelschappen liggen. Later zou Copperhead samen met Stinger Driver, Crankcase, HISS Driver, Thunder en Frostbite deel uitmaken van de mail-in Vehicle Drivers Set.

Er bestaat tot de Amerikaanse telling van 1994 één andere versie van Copperhead in de vorm van Python Copperhead uit 1989. Een eigenschap van Copperhead is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Er bestaan enkele variaties: de vroegere exemplaren van Copperhead droegen donker groen gekleurde handschoenen, benen en helm. Bij latere exemplaren was deze kleur lichtgroen.

Copperhead zou officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland verkrijgbaar zijn, samen met Water Moccasin, met de naam Koperkop. Ook was hij verkrijgbaar als deel van het Action Force speelgoed van Palitoy.

Multimedia