Thunder was als piloot van Slugger deel van de derde reeks G.I. Joe speelgoed in de Verenigde Staten en verkrijgbaar vanaf 1984. Hij zou tot 1986 in de winkelschappen liggen. Later zou Thunder samen met Stinger Driver, Crankcase, HISS Driver, Copperhead en Frostbite deel uitmaken van de mail-in Vehicle Drivers Set. Ook was hij verkrijgbaar als deel van de Special Missions Drivers Set samen met Ace, Admiral Keel-Haul, Lampreys, Strato-Viper en Motor Viper.

Er bestaan tot de Amerikaanse telling van 1994 geen andere versies van Thunder. Thunders ontwerp werd tot dat moment nog niet eerder gedeeld met andere actiefiguren. Zijn hoofd zou later terugkeren bij het Tiger Force actiefiguur Skystriker uit 1988.

Een eigenschap van Thunder is dat hij een hoofd heeft dat alleen van links naar rechts kan bewegen. De actiefiguren die vanaf 1985 in de VS zijn uitgegeven zouden een volledig beweegbaar hoofd krijgen.

Van Thunders helm en hoofdset is bekend dat zij zijn uitgegeven in een helder groene of wat meer matte kleur groen. Van de laatstgenoemde is bekend dat na verloop van tijd een rode vloeistof vrijkomt, dit is echter makkelijk te verwijderen.

Thunder is nooit officieel onder G.I. Joe vlag in België en Nederland uitgegeven.

Het dossier is bijgedragen door Phil Sheehan.

Multimedia