Dragonfly was samen met Wilde Willem deel van de eerste Belgisch-Nederlandse G.I. Joe speelgoedreeks, en was verkrijgbaar van 1987 tot en met 1988. Eerder in 1983 had Dragonfly zijn debuut gemaakt in de Verenigde Staten met piloot Wild Bill. Ook Franstalig België kent hem als Wild Bill.

Dragonfly en Wilde Willem zijn volledig identiek aan de Amerikaanse uitgave. In de Verenigde Staten is bekend dat er twee versies van het kanon onder de cockpit bestaan: een kanon dat van boven naar beneden en van links naar rechts kan bewegen, en een kanon dat alleen van boven naar beneden beweegt. Het is niet duidelijk welke variant in Nederland en België is gebruikt.

Er bestaan twee andere versies van Wilde Willem, de eerste is een variant op Recondo als piloot van de Tiger Fly (die weer een Tiger Force versie is van Dragonfly), en het zelfstandig verkochte actiefiguur Wild Bill uit de laatste jaargang met 'echt vurende wapens'.

Het volledige ontwerp van Dragonfly was de basis voor Tiger Fly.

Wilde Willem is een van de actiefiguren uit de eerste Belgisch-Nederlandse reeks met een beperkt beweegbaar hoofd.

Multimedia

Het artwork is compleet identiek aan de Amerikaanse verpakking. Afgebeeld staat ook Airborne, een actiefiguur dat niet verkocht werd met Dragonfly, en ook niet tot het assortiment behoorde in de Lage Landen. Op de tweetalige versie van het dossier staat ook bij de Nederlandse tekst dat het actiefiguur Wild Bill heet.

Nog geen afbeelding van de Franstalige blauwdruk. Wil jij deze bijdragen?