Het Verenigd Koninkrijk kent de Joes net als andere Europese landen al sinds de heruitgaven op de bekende rode Action Force kaarten van fabrikant Palitoy. Later werden actiefiguren onder de naam Action Force op kaarten verkocht die vrijwel identiek waren aan de Amerikaanse G.I. Joe artikelen. Nog later verdween de titel Action Force, en werd het simpelweg G.I. Joe.


Promotiemateriaal

Actiefiguren

De verpakkingen van Blaster, Avalanche, Falcon, Gnawgahyde, Muskrat, Psyche-Out, Snake-Eyes, Captain Grid-Iron (regulier en de exclusieve Europese versie), Stalker, Toxo-Viper, Voltar, Desert Scorpion, Laser Viper, Lowlight, Metal-Head, Night Creeper, Pathfinder, Range-Viper (regulier en de exclusieve Europese versie) en SAW-Viper zijn bijgedragen door Gerrit van Assen.

Voertuigen en speelsets

De verpakking van Mauler MBT is bijgedragen door Ronald Hof.

Dossiers

De dossiers van Cold Front, Payload en Windchill zijn bijgedragen door Ronald Hof, de dossiers van Dogfight en Interrogator zijn bijgedragen door Jordy Hoolwerf.

Blauwdrukken

Alle bovenstaande blauwdrukken zijn bijgedragen door Ronald Hof, met uitzondering van de blauwdrukken voor de Action Packs Mountain Climber en Rope Crosser die zijn bijgedragen door Jordy Hoolwerf.


Voor onze Europese overzichten zoeken wij nog veel scan- of fotomateriaal. Wil jij ons helpen een groter archief op te bouwen? Gebruik dan onderstaand formulier, jouw bijdrage wordt zeer gewaardeerd!