Ik ben Kei en ik heet je welkom op het hoofdkwartier van het meer dan 23 jaar oude GI Joe.nl! Ook in de Lage Landen groeiden duizenden kinderen op in de strijd tussen de Joes en Cobra's. Deze website is opgedragen aan deze actiehelden en aan alle mensen die ze verzamelen. Onze missie is duidelijk: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden.

Dat gaan we doen met een bruisende website vol met fotomateriaal en informatie en een uitgebreid magazine onder redactie van Rob Arts. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus maar schrap.

Yo Joe!


G.I. Joe advertentie in "Bangla" (1992)

Op Twitter plaatste Funskool Rony een advertentie uit 1992, in de lokale taal Bangla van de Complan Commandos, a.k.a. G.I. Joe. De figuren werden gratis weggegeven bij gezondheidsdrankjes van Complan. Het waren figurenngemaakt van Funskool G.I. Joe molds, maar met eigen kleurstelling. Voor de mannelijke leden van dit team werden onderdelen van figuren door elkaar heen gebruikt. Op het weblog Forgotten Figures is daar een uitgebreid artikel over geschreven. Het was een set van 5 figuren, te weten Striker, Rocker, Cross Country, Rednok and Canary Ann.

Lees meer »

Easter egg cover G.I. Joe #7 comic - Chris Evenhuis

Een Easter egg is een klein detail wat mensen in eerste instantie niet op valt. Iets waar je goed voor moet kijken, soms zelf zoeken, of specifieke kennis voor nodig hebt om het te ontdekken. De Nederlandse tekenaar Chris Evenhuis van IDW's G.I. Joe comics onthulde vandaag zo'n Easter egg in de cover van #7, welke we eerder vandaag al in dit artikel bespraken. Hij zegt op Twitter hierover het volgende:

Lees meer »

Paul Allor bij WOJM podcast

Paul Allor is de schrijver van de comic G.I. Joe, gepubliceerd door IDW, waarvan deze week issue #7 is uitgekomen, A Soldiers Heart. Dit bespraken we vandaag al eerder in een artikel.

Lees meer »

Customized Cobra Flagg!!!

Op de Facebook pagina van Yourtoyconnection werd recent een customized Cobra Flagg gepost die ze in de vitrine van hun winkel hebben staan! Foto credits voor Ronn Gehring!

Lees meer »

Meer op deze website...

Het magazine onder redactie van Rob Arts heeft ons al volop geïnspireerd. Blijf ook op de hoogte van het laatste nieuws uit het land van G.I. Joe.


In meer dan alleen de VS en onze landen werden strips rond GI Joe uitgebracht. Volg ons groeiende archief met ook jaargangen in woord en beeld uit andere landen.


Sergeant Driller zoekt jou als nieuwe rekruut voor de gratis Nederlandstalige Fanclub. Aarzel geen moment en zet je schrap! Ontvang de gratis nieuwsbrief en doe mee aan prijsvragen.Heb jij tips, inbreng of afbeeldingen die de site beter kunnen maken? Of heb je een vraag die je ons wil stellen? Gebruik dan dit formulier!