Ik ben Kei en ik heet je welkom op het hoofdkwartier van het meer dan 23 jaar oude GI Joe.nl! Ook in de Lage Landen groeiden duizenden kinderen op in de strijd tussen de Joes en Cobra's. Deze website is opgedragen aan deze actiehelden en aan alle mensen die ze verzamelen. Onze missie is duidelijk: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden.

Dat gaan we doen met een bruisende website vol met fotomateriaal en informatie en een uitgebreid magazine onder redactie van Rob Arts. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus maar schrap.

Yo Joe!


Cobra Commander V1 (1983) - Articulated Points CCV Review

Patrick en Phillip van Articulated Points hebben een video serie op YouTube genaamd Talking Points. In deze 15e episode bekijken ze voor Cobra Convergence V (CCV) de des te versie van Cobra Commander met zogenaamde swivel arm battle grip. Hiervoor gebruiken ze een heel bijzondere pre-productions figuur van de blauwe terroristen leider, zie de foto hieronder. Ze nemen de Toy Fair catalogus van Hasbro uit 1983 erbij en laten er een interessante hisyorische analyse op los. Zo is bijvoorbeeld te zien dat er in de armen niet de regulieren pinnen zitten om alles op hun plek te houden, maar een soort buisjes waardoor je soms dwars door de armen heen kunt kijken. Dat zie je op de andere foto hieronder. Leuke feitjes en hun historische blik maken de video al met al een erg vermakelijk en het kijken meer dan waard!

Lees meer »

Cobra World - Half the Battle DIC cartoon review

Timmer van HalfTheBattle bekijkt de DIC cartoon Cobra World. Op zijn geheel eigen sarcastische wijze levert hij terechte kritiek op een tekenfilm die vele planken mis slaat. Helaas kon ik de aflevering zelf niet vinden online, dus kunnen we zijn pijn niet delen. Maar dat geeft des te meer reden om zijn review gewoon te bekijken, dáár zul je geen spijt van krijgen. 😉

Lees meer »

Kunst te koop! G.I. Joe Art van George Vega

Sinds een kleine 2 maanden zit ik op Twitter om zoveel mogelijk G.I. Joe gerelateerde content te vinden wat ik kan gebruiken voor dit magazine. Zo volg ik verzamelaars, bedrijven en kunstenaars van divers pluimage. Of het nu fotografie, comics of illustraties betreft, ik ben van al die kunstvormen een groot liefhebber! 

Lees meer »

Meer op deze website...

Het magazine onder redactie van Rob Arts heeft ons al volop geïnspireerd. Blijf ook op de hoogte van het laatste nieuws uit het land van G.I. Joe.


In meer dan alleen de VS en onze landen werden strips rond GI Joe uitgebracht. Volg ons groeiende archief met ook jaargangen in woord en beeld uit andere landen.


Sergeant Driller zoekt jou als nieuwe rekruut voor de gratis Nederlandstalige Fanclub. Aarzel geen moment en zet je schrap! Ontvang de gratis nieuwsbrief en doe mee aan prijsvragen.Heb jij tips, inbreng of afbeeldingen die de site beter kunnen maken? Of heb je een vraag die je ons wil stellen? Gebruik dan dit formulier!