Ik ben Kei en ik verwelkom je op het hoofdkwartier van het meer dan twintig jaar oude GIJoe.nl! Ook in de Lage Landen groeide een generatie op met de strijd tussen de Joes en Cobra's. Deze website is opgedragen aan deze actiehelden en aan alle mensen die ze verzamelen. Onze missie is duidelijk: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden.

Dat doen we met een groot archief, afleveringengidsen, een FAQ, stripspromotiemateriaal en ruimte voor customs van fans uit de Lage Landen. Lees ook het magazine, onder redactie van Rob Arts, met het laatste nieuws van Joe front. Het forum brengt verzamelaars uit onze landen bij elkaar. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus schrap.

Yo Joe!!!

Hasbro Pulse Fan First Friday

Gisteren had Hasbro Pulse weer een Fan First Friday met daarin de nieuwste aankondiging van het komende speelgoed. Hierin de lang verwachte inch retrolijn van Walmart, met figuren en een paar fantastische voertuigen, en een prachtige aanvulling op de Classified series. 

Lees meer »

Tutorials om dioramas te maken - Deel 2 - G.I. Joe Fotografie maand

In deel 1 vol diorama tutorials toonde ik 10 video's die je konden helpen bij het maken van dioramas voor het fotograferen van speelgoed. Vandaag in deel 2 nog een berg video's. Wellicht is de schaal niet hetzelfde, maar de principes wel. Dus met een beetje denkwerk, geduld en creativiteit kan dit een prima aanleiding zijn om de komende wintermaanden mee te vullen.

Lees meer »

Tutorials om dioramas te maken - Deel 1 - G.I. Joe Fotografie maand

Je kunt jouw G.I. Joe figuren en voertuigen prima op de gevoelige plaat vastleggen door ze op een tafel voor een witte muur te plaatsen en de foto te schieten. Wanneer je het allemaal iets meer uitstraling wilt geven kun je het plastic speelgoed ook mee naar buiten nemen de natuur in. Niets is zo mooi als een soldaat in zijn natuurlijke habitat te fotograferen. 

Lees meer »

Interview The Vintage Toy Life - G.I. Joe fotografie maand

Tijdens de G.I. Joe fotografie maand delen we niet louter content die online reeds aanwezig was, maar hebben we ook zelf een flink aantal interviews gedaan met diverse artiesten, welke we graag met jullie delen. Eerder brachten we het interview met Attica Gazette en MyPlasticShots/TheDailyScoop1989, vandaag is het de beurt aan The Vintage Toy Life!

Lees meer »

G.I. Joe game voor op de NES (1991 Nintendo) - My Side of the Laundryroom

My Side of the Laundryroom speelt een G.I. Joe game uit 1991 voor de NES, Nintendo Entertainment System. Dit speelt op zijn gewone pc, met een zogenaamde emulator. Deze zijn gewoon online te downloaden en ook de rom (de game zelf) die in de emulator geladen moet worden is op het wereldwijde web te vinden. Hij neemt je mee door de verschillende levels en neemt hier de tijd voor, waardoor je een prima beeld krijgt van de game. Ik wordt er wel enthousiast van en weet nu al wat ik na het eten met mijn zoontje ga doen! 😉

Lees meer »

Heb jij tips, inbreng of wijzigingen die de site beter kunnen maken? Heb je nieuws, of staat er iets leuks te gebeuren op het gebied van G.I. Joe? Of heb je een andere vraag die je de webmaster wil stellen? Gebruik dan onderstaand formulier.

De tot nu toe uitgebrachte speelgoedartikelen uit de reeksen Walmart Retro Line en Classified Series zijn nu in woord en beeld gebracht.

In het Nederlandstalige striparchief vind je nu de scans van alle 19 uitgaven van Speciale Opdracht en de covers van de zes Omnibussen. Van steeds meer landen over de hele wereld worden de covers van de daar uitgegeven strips verzameld, zoals Australië, Argentinië en Brazilië.

Het Magazine is voortdurend in beweging, volg jij de leukste nieuwtjes al?

Welke van de drie leden van Sergeant Slaughter's Renegades is jouw favoriet?