Eerste G.I. Joe Panel in Energon Universe! 😎👑🔥🔥🔥

Gepubliceerd op 24 augustus 2023 om 00:53

The Energon Universe is recent van start gegaan met Void Rivals 1, 2 en 3. Aan het einde van dit derde issue staat een preview van Transformers #1, welke in oktober in de winkels ligt. Deze staat hieronder. 🔥🔥🔥

Het begint met Spike en zijn vriendin die het verhaal binnen komen vallen, letterlijk, mogelijk een referentie naar Spike Witwicky uit seizoen 1 van de Transformers tekenfilmserie in de jaren tachtig. Dank aan Mark Seddon van Talking Joe voor deze nugget. 👌🏽

Dit is het eerste panel van deze preview, waarmee we dit artikel zijn afgetrapt. En niet zonder reden... 💡🧐💡

Zoals we via deze drie pagina's ontdekken, ontdekken Spike en zijn vriendin een berg oude Transformers. Je zou dan kunnen denken aan het begin van een nieuw Transformers verhaal. Maar dit verhaal staat niet opzichzelf, het maakt onderdeel uit van "The Shared Energon Universe". Transformers begon ook niet bij issue 1. Nee hoor, dat begon al in Void Rivals 1, met de verschijning van Jetfire, een Transformer, en het gaat vrolijk verder in de volgende delen met nieuwe Transformers.

Dan is het toch goed mogelijk dat we G.I. Joe al in het Energon Universe zien verschijnen voordat Duke #1 en Cobra Commander #1 in het schap liggen?

Nou, Skybound schreef eerder dit, waarbij ik een deel dikgedrukt heb gemaakt. 

"The new Energon Universe expands in December with Duke #1, a limited series from Joshua Williamson (DC’s Superman, Dark Ride) and Tom Reilly (The Thing), that tells the story you’ve never read before – the origins of G.I. Joe and Cobra in a world grappling with the arrival of the Autobots and Decepticons. When Conrad S. Hauser (codename DUKE) investigates the mysteries behind The Transformers, the answers will lead to the birth of forces for good and evil that the world never imagined.

Duke will be the first of four G.I. Joe limited series coming from Skybound, setting the stage for a fresh new take on G.I. Joe, Cobra and the iconic characters that you only think you know!"

De Tranformers waar Duke onderzoek naar gaat doen in Duke #1, dat zijn de Transformers die Spike zojuist in de preview heeft ontdekt. Daarmee is voor mij de link naar de nieuwe G.I. Joe wereld gelegd en is die eerste panel, met vallende Spike en  vriendin, feitelijk het eerste G.I. Joe panel in The Energon Universe.

En die conclusie vind ik echt helemaal te gek! 🔥🔥🔥

Geschiedenis in de maak! 😎👑🔥

Kan ik ernaast zitten met mijn idee? Natuurlijk. Maar ik denk toch echt dat ik dit goed inschat. Een vrouw die ik zeer waardeer om haar persoonlijkheid, kennis en inzichten gaf me twee maal een ❤️ op mijn suggestie op social media, wat mij sterkt in mijn vermoeden. Sterker nog, de connecties binnen deze preview gaan nog verder dan dit. Lees dus vooral door onder de preview! 💡

 

Energon Universe

Transformers, G.I. Joe & Void Rivals

Ik had het al over Jetfire, de Transformer die nog sneller ging dan hij kwam, in Void Rivals 1. Deze robot, of rood met witte vliegtuig, schoot er spontaan vandoor. Hij was er direct van tussen. Waarom ging hij zo snel weg? Waarging hij heen? Home? Jetfire?

 

Wanneer we nu naar de derde pagina van de preview kijken, dan zien we in de verte een vliegtuig "binnen komen". En als we dan heel goed inzoomen... 

 

Nog verder inzoomen...

 

Vliegtuig, wit, rood...

Volgens mij kunnen we dan met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid stellen dat dit Jetfire is. 🔥

Daarmee is niet alleen de link gelegd naar G.I. Joe in Transformers #1, hiermee is ook de link gelegd naar Void Rivals. 

Daarmee is dit de eerste keer in The Energon Universe dat alle drie de properties in 1 beeld zijn gevangen! Transformers,  G.I. Joe & Void Rivals! 🔥🔥🔥

Wederom geschiedenis in de maak! 😎👑🔥

 

Transformers 2

Nu zou je kunnen denken dat hiermee de referenties naar G.I. Joe ophouden, maar mogelijk is niets minder waar. BleedingCool publiceerde van de week een preview van G.I. Joe - A Real American Hero #301 van de legendarische Larry Hama en Chris Mooneyham, met daarbij ook de cover en basale gegens van Transformers #2. Ze schreven hierover hetvolgende, waarbij ik weer een gedeelte dikgedrukt heb gemaakt.

"THE SMASH-HIT SERIES CONTINUES! The Decepticons have been unleashed! As Optimus Prime and Autobots regroup, Starscream terrorizes humanity. This issue features a surprising first Energon Universe appearance!"

Zou die verrassing dat menselijke vliegtuig op de cover zijn? G.I. Joe? Is het Ace in zijn Skystriker? Of is het Duke, in voorbereiding op Duke #1, zoals Mark Seddon van Talking Joe suggereerde?

Wie het weet mag het zeggen! 🥳

Tot die tijd kunnen we ons in ieder geval vergapen aan de 2 virgin covers, van Duke #1 & Cobra Commander #1. Want al klopt er niets van al het bovenstaande, er is weer leven in de comic wereld van G.I. Joe. En dat feit alleen al maakt me vrolijk!

Yo Joe! 👊🏽

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.