Ik ben Kei en ik verwelkom je op het hoofdkwartier van het meer dan twintig jaar oude GIJoe.nl! Ook in de Lage Landen groeide een generatie op met de strijd tussen de Joes en Cobra's. Deze website is opgedragen aan deze actiehelden en aan alle mensen die ze verzamelen. Onze missie is duidelijk: de vijand verslaan én de legende van de Internationale Helden levend houden.

Dat doen we met een groot archief, afleveringengidsen, een FAQ, stripspromotiemateriaal en ruimte voor customs van fans uit de Lage Landen. Lees ook het magazine, onder redactie van Rob Arts, met het laatste nieuws van Joe front. Het forum brengt verzamelaars uit onze landen bij elkaar. Ik reken op je! Sergeant Driller verwacht je voor de eerste training, zet je dus schrap.

Yo Joe!!!

G.I. Joe Podcast Pandemie!

Het kan heel ontspannen werken om naar andere mensen te luisteren die aan het praten zijn, zeker als het een onderwerp betreft wat jou zelf ook aanspreekt. Vroeger kon je luisteren naar de radio en tegenwoordig naar podcasts. Audiobestanden die je kunt luisteren wanneer het jou schikt. Podcasts zijn er ook over G.I. Joe, hele leuke, en wel meer dan één...

Lees meer »

G.I. Joe #1 - 7 Comics Burst Reviews & Interview - The Full Force podcast

Dat ik enthousiast ben over de zesde IDW run van de G.I. Joe comic zal de frequente lezers van onze website niet verbazen. Bij het verschijnen van issue #7 schreef ik dat ik er verbaasd over was dat de artiest, van veel van dit geweldige artwork, de Nederlander Chris Evenhuis is. Vervolgens plaatste ik een podcast van WOJM waar schrijver Paul Allor te gast was, deelde ik een Easter egg van Evenhuis, verzamelde ik alle covers en previews van issue #1 - 10 en als kers op de taart struinde ik Twitter af om de resultaten van #GIJonday te vangen in een artikel, heerlijke concept art van deze serie!

Lees meer »

Hot Sauce Custom Actiefiguur - Vega Customz

Hot Sauce is niet het bekendste figuur uit het G.I. Joe universum. Sterker nog, er zijn maar weinig mensen die hem kennen omdat het helemaal geen officieel figuur betreft. Het is een karakter dat is bedacht door de comic book artiest Robert Atkins, en als cameo een aantal keer verstopt zat in diens comics. Hierover schreven we al eerder en dat is hier te lezen.

Lees meer »

Cobra Machine Gun Nest (1988) - Review Half the Battle

Timmer van HalfTheBattle bekijkt het gemotoriseerde Accessoire Pack - Cobra Machine Gun Nest uit 1988. Wellicht zijn favoriet onder dit soort packs, zoals hij zelf zegt. Het is een korte video,en dat is logisch omdat het maar een heel klein item betreft, maar dat maakt het wapen niet minder leuk. Ook ik vond dit als kind al een van de leukste toevoegingen aan mijn collectie.

Lees meer »

G.I. Joe - The Brave & The Bold - Phil Postma

Phil Postma vroeg zich af hoe het eruit zou zien als de tekenfilmserie Batman - The Brave & The Bold eigenlijk G.I. Joe was geweest. Hij heeft screengrabs gepakt van de tekenfilmserie en varianten van gemaakt van zijn favoriete helden van weleer: G.I. Joe! Dit plaatste hij op zijn blog Minion Factory. Ook is hij te vinden op Facebook. Ook zijn andere werk is het checken meer dan waard en hij verkoopt ook t-shirt met zijn werken erop!

Lees meer »

#GIJonday - G.I Joe Comic Concept art & Teasers - Allor, Evenhuis & Peer

Het was 24 juni 2019 en in aanloop naar de toen nog te verschijnen issue #1, van de IDW comic G.I. Joe van Paul Allor, Chris Evenhuis en Brittany Peer (e.a.), werd door Allor besloten op iedere maandag iets van een teaser op Twitter te plaatsen onder de hashtag #GIJonday. Dit is een samensmelting van G.I. Joe & Monday. Dat was het beste wat hij kon bedenken, zo bleek uit deze tweet. 😂

Lees meer »

G.I. Joe/Transformers Crossover - Scott Dalrymple

Op Facebook deelde The Transformer Guy een afbeelding van de artiest Scott Dalrymple. Het was een Crossover tussen G.I. Joe en Transformers. Als kind groeide ik op in de jaren '80 waardoor ik beide series en speelgoedlijnen en warm hart toedraag, en ik smul hier werkelijk van! Ik heb geprobeerd een website of iets van Dalrymple te vinden, maar dat is me niet gelukt. Wel vond ik bergen en bergen aan afbeeldingen van zijn hand, de één nog mooier dan de ander. Dus mocht je even wat tijd over hebben, tik zijn naam dan in je favoriete zoekmachine, en kwijlen maar... 😎😂👌🏽

Lees meer »

G.I. Joe issue 1 - 10 - Comic Covers, Previews & Art

Sinds 18 september 2019 publiceert IDW de zesde run van G.I. Joe, een comic geschreven door Paul Allor en grootdeels getekend door de Nederlander Chris Evenhuis! In deze dystopische wereld is Cobra aan de macht en wordt deze bestreden door het team van G.I. Joe als een soort van ondergronds verzet. Heel anders dan het reguliere goed vs. kwaad verhaal dat wel veelal kennen van de Amerikaanse helden. Ik bedoel, wie had er nou verwacht dat op 4 juli, de dag van de onafhankelijkheid in de V.S., de vlaggen voor Cobra zouden wapperen en de mensen daarbij zouden staan juichen?!

Lees meer »

G.I. Joe advertentie in "Bangla" (1992)

Op Twitter plaatste Funskool Rony een advertentie uit 1992, in de lokale taal Bangla van de Complan Commandos, a.k.a. G.I. Joe. De figuren werden gratis weggegeven bij gezondheidsdrankjes van Complan. Het waren figurenngemaakt van Funskool G.I. Joe molds, maar met eigen kleurstelling. Voor de mannelijke leden van dit team werden onderdelen van figuren door elkaar heen gebruikt. Op het weblog Forgotten Figures is daar een uitgebreid artikel over geschreven. Het was een set van 5 figuren, te weten Striker, Rocker, Cross Country, Rednok and Canary Ann.

Lees meer »

Easter egg cover G.I. Joe #7 comic - Chris Evenhuis

Een Easter egg is een klein detail wat mensen in eerste instantie niet op valt. Iets waar je goed voor moet kijken, soms zelf zoeken, of specifieke kennis voor nodig hebt om het te ontdekken. De Nederlandse tekenaar Chris Evenhuis van IDW's G.I. Joe comics onthulde vandaag zo'n Easter egg in de cover van #7, welke we eerder vandaag al in dit artikel bespraken. Hij zegt op Twitter hierover het volgende:

Lees meer »

De tot nu toe uitgebrachte speelgoedartikelen uit de reeksen Walmart Retro Line en Classified Series zijn nu in woord en beeld gebracht.

In het Nederlandstalige striparchief vind je nu de scans van alle 19 uitgaven van Speciale Opdracht en de covers van de zes Omnibussen. Van steeds meer landen over de hele wereld worden de covers van de daar uitgegeven strips verzameld, zoals Australië, Argentinië en Brazilië.

Het Magazine is voortdurend in beweging, volg jij de leukste nieuwtjes al?

Heb jij tips, inbreng of wijzigingen die de site beter kunnen maken? Heb je nieuws, of staat er iets leuks te gebeuren op het gebied van G.I. Joe? Of heb je een andere vraag die je de webmaster wil stellen? Gebruik dan onderstaand formulier.

In 1987 vochten de Joes tegen de nieuwe vijand Cobra La in de lange animatiefilm van Sunbow. Wat vond jij van die film?