Interview The Vintage Toy Life - G.I. Joe fotografie maand

Gepubliceerd op 9 juli 2020 om 21:37

Tijdens de G.I. Joe fotografie maand delen we niet louter content die online reeds aanwezig was, maar hebben we ook zelf een flink aantal interviews gedaan met diverse artiesten, welke we graag met jullie delen. Eerder brachten we het interview met Attica Gazette en MyPlasticShots/TheDailyScoop1989, vandaag is het de beurt aan The Vintage Toy Life!

Alle interviews kunnen in twee talen worden gelezen. Nederlands in het witte vlak, Engels in het blauwe vlak. Dit hebben we gedaan om de leesbaarheid te vergroten. Gezien in de blauwe vlakken geen links te plaatsen zijn kunnen deze worden aangeklikt in de Nederlandse tekst.

Geniet ervan, deel het alstublieft met anderen en vergeet morgen niet terug te komen voor het volgende hoofdstuk van onze G.I. Joe fotografie maand.

Yo Joe!

 

Zou je je willen introduceren aan onze lezers? Wat is je naam, leeftijd, waar woon je en wat doe je zoal in het dagelijks leven?

Hoi allemaal, ik ben Jesse, 44 jaar oud en woonachtig in Glendale, Californië. Op dit moment werk ik in de transportsector en geniet ervan om online te gamen.

Wat waren je eerste G.I. Joe actiefiguur en voertuig?

Dat was Zartan met zijn Swamp Skier.

 

Hoe lang ben je al bezig met G.I. Joe fotografie?

Ik doe dit al sinds mei 2019.

Is er een bepaalde manier van werken die je toepast als je fotografeert? Een specifiek thema of doel dat je probeert te verwezenlijken?

Ik probeer me te beperken wekelijks niet meer dan 15 berichten te plaatsen, hierdoor plan ik structureel rond de zogeheten G.I. Joe Nation Themes op Instagram, zoals #TigerForceFriday, #BlackMajorMonday en #CobraSunday. Soms waag ik me ook in een diversiteit aan nieuwe thema's en uitdagingen die op dat moment trending zijn op Instagram.

 

Werk je ook met andere speelgoedlijnen?

Ik heb gewerkt met wat andere vintage actiefiguren zoals DC Super Powers, Star Wars en Marvel. Maar mijn focus ligt vooral op G.I. Joe.

Op welke G.I Joe reeks richt je je blik? Old school o-ring figuren, new school figuren, voertuigen, of is het een mix?

Ik ben begonnen met de old school figuren, maar ik heb me ook gewaagd aan recentere uitgaven zoals de 25th en 50th Anniversary reeks.

 

Werk je ook wel eens met custom figuren?

Eigenlijk met originele én customs.

Wat vind je van de nieuwe 6 inch Classified figures? Ga je ze betrekken in je fotografie?

Ik heb ze gezien, maar ik loop nog niet helemaal 100% warm voor ze, hoewel de ervaring leert dat ik figuren naar verloop van tijd leuker ga vinden, en ik sluit dus ook niet uit dat ik er mee ga werken.

 

Werk je liever buiten en in de natuur, of in een setting binnenshuis die je zelf hebt opgebouwd?

Zonder twijfel werk ik graag in de buitenlucht, maar ik maak ook gebruik van een kleine studio binnenshuis, waar ik meer de creatieve kant op ga omdat ik daar nu eenmaal snellere toegang heb tot al mijn figuren en voertuigen.

Werk je vooral graag met natuurlijk zonlicht, of gebruik je ook andere belichting?

Ik ben begonnen met natuurlijk licht, maar later ben ik ook gaan werken met een draagbare lichtbron.

 

Bewerk je de foto's in Photoshop of vergelijkbare software?

Ik bewerk ze nooit, met uitzondering van een filter op Instagram (maar meer ook niet).

Wat is je favoriete foto? En welke foto van iemand anders bewonder je?

Wow, dat is denk ik de moeilijkste vraag, want er loopt zoveel talent rond!

 

Heb je tips die je met anderen wilt delen om hun fotografie kunst te verbeteren?

Als enige tip vind ik dat je vooral plezier moet hebben in je activiteiten, naast dat ik wil aangeven dat goede belichting heel belangrijk is. En je hebt niet de duurste camera nodig om een mooie foto te krijgen.

Zijn er artiesten die een voorbeeld voor je zijn, en waar je tegenop kijkt, en waarom?

Zonder meer. Veel Instagrammers zijn een voorbeeld, vooral in de G.I. Joe community. Met nadruk: @matemylar en @thepapalicious, zij hebben me echt geïnspireerd om te blijven werken. Hoe zij steeds het niveau hoger weten te leggen is werkelijk geweldig.

 

Waar kunnen we zoal je werk bewonderen?

Je vindt me op Instagram onder de gebruikersnaam @thevintagetoylife.

Zijn er nog dingen die je aan onze lezers wilt zeggen?

Ik wil je graag bedanken voor deze mogelijkheid over mijn hobby te vertellen, en verkondig graag met veel tam tam hoe geweldig het is dat @gijoe_Nation ons als artiesten en fotografen een platform biedt. Ze blijven me inspireren om door te gaan in de creatieve wereld waarin elke volwassene zich weer even helemaal kind kan voelen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.